Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mascha Feoktistova open over het moederschap en de moedermaffia

De moedermaffia weet ook YouTuber Mascha te vinden.

Mascha Feoktistova

Mascha Feoktistova is de trotse mommy van dochter Mila Poppy. Ze legt haar hele leven vast in dagelijkse vlogs en krijgt dan ook regelmatig reacties van de zogenoemde 'moedermaffia'. Aan Grazia vertelt Mascha er alles over.

Shamen

Je kunt tegenwoordig als influencer of YouTuber bijna geen babycontent meer delen zónder dat je commentaar krijgt van de moedermaffia. Mascha deelt veel over haar dochtertje en krijgt dan ook regelmatig te maken met opmerkelijke comments van de moedermaffia.

“Ja, die is volop aanwezig, al vallen de reacties bij mij nog mee. Ik heb al wel de draagzakmaffia over me heen gehad, die reageerde op een foto waarop ik Mila blijkbaar niet goed droeg. Ja, die bestaat echt, er zijn hele community’s van draagzakmama’s die shamen als jij de draagzak in hun ogen verkeerd gebruikt.”

Ouderschap

Mascha's lover Gregor is ook geen onbekende en verschijnt ook dagelijks in de video's op YouTube. Gregor is volgens Mascha een enorm betrokken vader, iets wat ze enorm waardeert. "Hij is een papa die écht de tijd wil nemen met haar, daar ben ik heel blij om. Ik ben vanaf november weer aan de slag gegaan en we hebben afgesproken dat hij twee maanden iets meer thuis is, zodat ik alles op kan starten."

Toch blijft Gregor niet forever thuis met Mila. De twee zijn van plan om vanaf januari weer flink aan de bak te gaan. "Vanaf januari gaat Mila drie dagen per week naar de opvang, zodat we weer met z’n tweeën kunnen knallen."

Benieuwd naar het hele interview met Mascha? Je leest het in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel!

Misschien ook voor jou:
Mascha Feoktistova deelt traumatisch bevallingsverhaal: ‘Ik vind het heel moeilijk om te vertellen’
Showbizz
  • Grazia (Jill Waas)
  • Nine Ijff