doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Mascha over baby Mila: ‘Het moment dat ze out of the blue haar arm ging bewegen, was zo bijzonder’ 

Het armpje van de kleine Mila kwam tijdens de bevalling vast te zitten onder het schaambot en moest daarom gebroken worden. 
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Mascha en Mila

Dat de bevalling van Mascha Feoktistova allesbehalve soepel verliep, werd duidelijk in de openhartige bevallingsvlog die ze onlangs deelde. Maar hoe verging het Mascha, man Gregor en hun pasgeboren baby Mila het de weken daarna? In de nieuwste Grazia praat mommy Mascha er openhartig over.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Na de bevalling

De periode na de bevalling ervoeren zowel Mascha als man Gregor als heftig. “Mila kreeg meteen in het ziekenhuis al allerlei testen”, herinnert Mascha zich. “Bij het breken (van haar arm tijdens de bevalling, red.) kon een zenuw geraakt zijn en het risico bestond dat ze de rest van haar leven haar arm niet meer zou kunnen bewegen. Bij de testjes was ze een twijfelgeval, dus we hebben echt wel een paar weken in de stress gezeten.”

Het armpje van Mila kon bovendien niet in het gips, omdat baby’s nu eenmaal te snel groeien. “We moesten heel voorzichtig aankleden, knuffelen en voeden. Soms maakten we een verkeerde beweging en gilde ze het uit, dat was zo zielig en heftig.”

Traumatisch

Na acht weken hadden Gregor en Mascha een afspraak in het ziekenhuis voor een nagesprek. Mascha vertelt dat de emoties op dat moment de overhand namen. “Ik zat daar flink te janken, kon het ineens allemaal niet meer aan.”

De bevalling en de periode daarna heeft op de vlogster een behoorlijke impact gehad. “Ik twijfel nog of we hier iets van traumatherapie voor moeten doen, we kijken even aan hoe het gaat. Ik merk wel dat ik het nog steeds moeilijk vind om te praten over alles wat er is gebeurd.”

Hoe gaat het nu?

Hoe het dan nu met de kleine gaat? In principe goed, aldus Mascha. “Het kan dat haar ene arm een halve centimeter korter blijft dan de andere, maar daar heeft ze geen last van. En we moeten natuurlijk voorzichtig blijven doen. Het moment dat ze out of the blue haar arm ging bewegen, was zo bijzonder.”

Gelukkig overheersten de zorgen die Mascha en Gregor hadden niet het gelukzalige gevoel dat nieuwbakken ouders vaak ervaren. ”Ondanks de slechte start die we hadden, hebben we ook heel mooie eerste maanden met Mila gehad. We zijn allebei ongelooflijk verliefd op haar.”

Benieuwd naar het hele interview met Mascha? Je leest het in de nieuwste Grazia. Vanaf morgen in de winkel!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');
  • Showbizz
  • Grazia (Jill Waas)
  • Fotografie: Nine IJff, styling: Ashley Veraart, haar & make-up: Iraj Raghoshing @ Colorfool Agency, Productie: Sanne Kesler