Verdachte opgepakt voor poging tot overval op Fred van Leer

De politie is nog steeds op zoek naar de tweede dader.

Fred van Leer kreeg twee weken geleden de schrik van zijn leven. Op woensdag 18 november probeerden twee mannen, verkleed in PostNL-outfits, hem te overvallen bij zijn eigen huis in Rotterdam. De politie heeft nu een 22-jarige Amsterdammer opgepakt op verdenking van de poging tot overval.

Tweede dader

Het politieonderzoek is nog in volle gang. De politie is namelijk nog op zoek naar de tweede dader en is dan ook gebaat bij nieuwe informatie. Zo wordt er gezocht naar mensen die tussen 7 en 8 uur ‘s ochtends op die bewuste dag iets hebben gezien op de Mathenesserlaan of omstreken.

Poging tot overval

Op die bewuste woensdagochtend werd er rond 7.45 uur in de ochtend aangebeld bij Fred door twee mannen in PostNL-outfits. Toen zij de trap omhoogklommen om een pakketje bij hem af te leveren – iets wat bezorgers volgens de tv-stylist nooit doen – wist hij dat er iets mis was.

“Eigenlijk in een split second dacht ik: het is bevriezen, vechten of bevrienden”, zei Fred eerder. Hij koos voor vechten. Hij gaf een van de overvallers zo’n harde klap dat deze van de trap afviel, vertelde hij. Vervolgens bedreigde de andere overvaller hem met een vuurwapen. “Hij zei: ‘Ik schiet je dood.’ Nou, dan is het de dood of de gladiolen. Dus ik heb gevochten, getrapt voor mijn leven. Toen konden ze niets doen.”

Lege handen

Zo wist hij te voorkomen dat de overvallers zijn woning konden binnenkomen. Met lege handen vluchtten ze snel in de richting van de C.P. Tielestraat. Op hun vlucht lieten ze echter wel wat achter. Zo vond de politie al snel een gestolen scooter, het vuurwapen en een petje van PostNL.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BSR

Laatste nieuws