Ai: vierde seizoen The Crown overladen met kritiek

Hmmm...

Het vierde seizoen van The Crown staat sinds vorige week dan eindelijk op Netflix. Hoewel veel fans van The Crown de serie verslonden, is niet iedereen fan van het vierde seizoen…

Verdraaid

Lady Glenconner, de voormalig hofdame van prinses Margaret en een vriendin van prins Charles, is not amused met het nieuwste seizoen van The Crown. Volgens The Daily Mail noemt ze sommige scènes ‘flagrante leugens.’

Ook Downton Abbey-regisseur Julian Fellowes en voormalig minister van Cultuur Karen Bradley zijn geen fan van de serie. Zij vinden dan ook dat de serie gebruik moet maken van een disclaimer waarin staat dat sommige scènes verdraaid zijn en dat de realiteit dus niet wordt weergegeven.

Geschiedenis

Baron Richard Dannatt meldt zelfs dat nu het risico bestaat dat de geschiedenis door The Crown wordt herschreven. “Dit kan de toekomst van de monarchie schade toebrengen.”

Royalty-expert en The Crown Dissected, Hugo Vickers, sluit zich hierbij aan. “De feiten worden op zo’n manier verdraaid dat deze serie een leugen wordt. Ik denk dat de makers vergeten dat het om echte mensen gaat van vlees en bloed en niet om verzonnen personages.”

Seizoen vier

Het vierde seizoen van The Crown gaat onder andere over de relatie tussen prins Charles en prinses Diana. Tijdens zijn huwelijk met prinses Diana had hij jarenlang geen contact met zijn huidige echtgenote Camilla Parker Bowles. In de serie komt echter wel aan bod dat de prins tijdens zijn huwelijk een affaire had met Camilla, en dat levert de nodige kritiek op.

Netflix en scenarioschrijver Peter Morgan hebben nog niet van zich laten horen over de eis om een disclaimer toe te voegen aan de serie.

Beeld: The Crown | Video: YouTube

Laatste nieuws