Tampon-gate prins Charles en Camilla komt niet terug in The Crown

En dit is waarom.

Het befaamde telefoongesprek tussen prins Charles en Camilla, waarin hij vertelt wel haar tampon te willen zijn, zal niet te zien zijn in The Crown.

Telefoongesprek

Dit laat Josh O'Connor, de acteur die de rol van Charles speelt, weten in een radio-interview. De acteur vertelt dat hij ook zeker niet van plan was om dit te gaan spelen.

"Toen ze me de rol aanboden, was een van mijn eerste vragen – of nou ja, het was meer een statement – 'we gaan dat telefoongesprek over de tampon niet doen", aldus Josh.

Lees ook: Documentaire in de maak over zelfmoordpogingen prinses Diana

Beschamend

Waarom hij dit niet wil? De acteur laat weten dat hij niet wil dat zijn ouders zich voor hem schamen, want dat zou al een aantal keer zijn voorgekomen.

"Voor The Crown heb ik veel arthousefilms gemaakt, en veel tv-series waarin veel naakt te zien was, en ik schimmige figuren speelde. Dit was mijn enige kans om iets te doen dat mijn ouders kunnen kijken zonder zich te schamen. No way dat ik dat ging verpesten door op Netflix over tampons te praten.”

In 1992 publiceerde de Britse tabloidpers het gesprek tussen de prins en Camilla. Dit gesprek was drie jaar eerder stiekem opgenomen. Charles was destijds namelijk nog samen met de overleden prinses Diana.

Bron: AD | Beeld: The Crown

Laatste nieuws