doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Fred van Leer reageert voor het eerst zelf na ziekenhuisopname

Fred van Leer deelt zijn verhaal: 'Ik was in blinde paniek'

In een video op Instagram deelt Fred een emotionele videoboodschap.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Fred van Leer

Fred van Leer werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Het management van de presentator gaf al gauw aan dat Fred aan de betere hand is, maar wilde verders niets vertellen over de situatie. Inmiddels geeft Fred op zijn eigen Instagram een uitgebreide update.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Blinde paniek

Na het uitlekken van een privé-video ging het niet goed met Fred. De presentator raakte naar eigen zeggen in blinde paniek. De dagen daarna bracht hij door met vrienden, vriendinnen en ook bleef hij een nachtje in de Bouman-kliniek, een kliniek voor mensen met een verslaving.

Toch ging het mis. Naar eigen zeggen las Fred de reacties op de omstreden video, iets wat hij volgens zijn vrienden absoluut niet moest doen. De negatieve reacties die Fred over de video las gingen hem niet in de koude kleren zitten. "Ik heb heel lang nagedacht of dit wel of niet moet zeggen", begint hij. "Maar ik heb mezelf iets aangedaan."

Ziekenhuis

"Doordat iedereen heel adequaat heeft gereageerd, ben ik er nog." Al gauw begint hij over alle geruchten die op social media rondgingen. Zo zouden mensen gezegd hebben dat de presentator niet meer leeft, iets wat Fred heel ernstig vindt.

"Als mijn moeder, of de mensen van wie ik hou, op internet lezen dat ik dood ben, dat ik uit mijn huis ben getakeld... Dat is vreselijk." Fred legt vervolgens uit dat hij in een oud herenhuis woont, waar absoluut geen brandcard naar beneden kan rijden. Hierom moest hij uit zijn huis getakeld worden.

Buurman

"Ik wil de buurman die de foto's heeft gemaakt ongelooflijk bedanken", zegt hij sarcastisch. "Heel erg bedankt. Dat zijn echt foto's die ik in mijn fotoalbum wil plakken."

Vervolgens laat Fred weten dat hij in het ziekenhuis ontzettend goed geholpen is. Het gaat naar eigen zeggen goed met hem. "Het moet helen, maar ik heb nu rust." Toch wil de presentator iedereen op het hart drukken dat het verspreiden van zo'n persoonlijke video meer kwaad doet dan je denkt.

"Ik heb een heel groot vangnet, maar dat heeft niet iedereen (...), bij mensen die niet zoveel familie of goede vrienden hebben loopt zo'n situatie niet goed af", legt hij uit. "Dit is het verhaal en er is geen enkel ander olifantenverhaal. Zoals Mr. Frank Visser dat zegt: 'Dit is mijn uitspraak en daar moet je het mee doen'."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');