Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Negatieve coronatest, maar nog wél klachten? Dit is wat je moet doen

Moet je je opnieuw laten testen, in quarantaine blijven of gewoon wachten tot je weer beter bent?

Negatieve coronatest

Pfew, je blijkt na je test geen corona te hebben. Opluchting! Maar wat nou als je last blijft houden van dat hoestje of die loopneus? Moet je je dan weer opnieuw laten testen? Dit is het antwoord.

Negatieve test

De herfst is in full swing. De dagen worden korter, we trekken onze dikke truien aan en veel mensen krijgen last van een verkoudheid of een griepje. Normaal gesproken niet zo alarmerend, maar dit jaar willen we toch weten of het niet om het coronavirus gaat.

Thuisblijven en testen it is. Ben je negatief getest, dan is je quarantaine ook meteen voorbij (tenzij je in contact bent geweest met een bevestigde coronapatiënt, natuurlijk). Goed nieuws, maar moeten we ons nog zorgen maken over die blijvende klachten?

Aanhoudende klachten

De coronatest kan alleen laten zien of je op het moment van testen besmet was met het virus. Het kan zo zijn dat je na een negatieve coronatest nog steeds niet fit bent en voortdurend naar je tissues moet grijpen. What to do?

Volgens een woordvoerder van het RIVM is het niet nodig om een nieuwe test aan te vragen. “Als de klachten aan blijven houden, maar onveranderd zijn en die persoon is negatief getest, dan kun je ervan uitgaan dat diegene niet besmet is met het coronavirus”, aldus de woordvoerder tegen RTL Nieuws.

Wél testen

Krijg je echter opnieuw of andere coronagerelateerde klachten, dan is het een ander verhaal. Heb je bijvoorbeeld eerst alleen een loopneus, maar krijg je een week na de negatieve testuitslag ook ineens keelpijn of moet je hoesten? In dat geval raadt het RIVM je wel aan om thuis te blijven en een nieuwe coronatest aan te vragen. “Vooral koorts is ook een sterk signaal dat er iets mis is”, laat de woordvoerder weten. Better safe than sorry.

Misschien ook voor jou:
Trend du moment: mondkapjes met kettingen 
Lifestyle
  • RTL Nieuws
  • Brunopress