Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Abbey Hoes over body positivity: 'Laten we gewoon de realiteit plaatsen'

De actrice vindt dat ook onzekerheden bij het leven horen.

Abbey Hoes

Voor actrice Abbey Hoes hoeft het niet allemaal perfect. Op Instagram gaat ze eerlijke foto’s niet uit de weg en streeft ze naar het 'normale'. Toch wil ze zichzelf geen gezicht van de body positivity-beweging noemen, vertelt ze aan Grazia. “Ik vind het heel goed dat er een body positivity-stroming is, ik wil daar alleen geen boegbeeld voor zijn.”

Streven naar meer

Abbey post regelmatig foto’s op Instagram die tegenwicht bieden aan alle perfecte plaatjes op Instagram. De actrice is namelijk niet vies van een spiegel-selfie. Toch ziet de 26-jarige actrice zichzelf heus niet als een doorgewinterde body-optimist.

Zo vindt ze dat je heus wel wat aan jezelf mag willen verbeteren: “Wat ik moeilijk eraan vind, is dat we er allemaal maar oké mee moeten zijn dat we vetrollen hebben. Ik denk vaak genoeg: shit, maar ik ben daar niet oké mee, ben ik dan raar? Natuurlijk is het belangrijk om gelukkig te zijn met wie je bent, maar het is ook niet erg om naar een betere versie van jezelf te streven.”

Realiteit

Ook de momenten waarop je minder graag in de spiegel kijkt horen bij het leven, aldus Abbey. Je hoeft dan niet stralend je vetrollen of striae te tonen op social media en te doen alsof je helemaal happy met jezelf bent. “We hoeven echt niet alleen maar onze lelijkste foto’s op Instagram te zetten om mensen te herinneren aan de werkelijkheid. Laten we gewoon de realiteit plaatsen.”

Onzekerheden over haar lichaam blijven de Gouden Kalf-winnares niet bespaard, maar zelfacceptatie (en -spot) is wel bij Abbey te bespeuren. "Ik ben gewoon mezelf, een meisje van 1.62 meter dat hele dikke billen heeft. Ja echt, ik heb een redelijk grote reet, en daar ben ik helemaal oké mee."

Het hele interview met Abbey Hoes lees je in de nieuwste Grazia, vanaf woensdag in de winkel.

Misschien ook voor jou:
Miljuschka Witzenhausen over kritiek op haar lichaam: ‘Ik krijg dagelijks de vraag of ik niet eens wat zou afvallen’
Showbizz
  • Grazia (Jill Waas)
  • Brunopress, Arjo Frank