Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ha! Bridgerton-actrice Bessie Carter is de dochter van déze Downton Abbey-acteurs

Het is wel duidelijk dat kostuumdrama in de familie zit.

Bessie Carter

Dear gentle readers, gisteren konden we eindelijk genieten van het tweede deel van seizoen drie van Bridgerton. Hoewel we enorm genoten van het liefdesverhaal van Penelope Featherington en Colin Bridgerton, krijgen we ook geen genoeg van de andere Featherington-zussen. Komt Prudence Featherington - gespeeld door Bessie Carter – jou ook zo bekend voor? Dat kan komen omdat ze de dochter is van deze twee Downton Abbey-acteurs.

Prudence Featherington

Bessie mag al een paar seizoenen de rol van Prudence Featherington voor haar rekening nemen in Bridgerton. Bessie is niet de enige in haar familie die een groot succes heeft in het kostuumdrama-wereldje. Haar eigen ouders zijn namelijk te zien in Downton Abbey en The Crown.

V.l.n.r: Bridgerton-acteur Sam Philips (rumoured boyfriend van Bessy), Imelda Staunton, Bessie Carter en Jim Carter

Jim Carter en Imelda Staunton

De vader van de dertig jarige Bessie is Jim Carter, die in Downton Abbey de strenge maar goedhartige butler Carson speelt. En ook Bessies moeder, Imelda Staunton, is te zien in de Downton Abbey-film als Maud Bagshaw, al is ze bekender van haar rol als Dorothea Omber in de Harry Potter-films. Ook was Imelda als Queen Elizabeth te zien in seizoen vijf en zes van The Crown.

Maar nu zijn de spotlights vooral op Bessie gericht. "We zijn dolblij, het is zo'n groot succes. Bessie vond het ook geweldig om te doen, dus ik ben blij voor haar", vertelde vader Jim trots over de rijzende ster van zijn dochter. Awh!

Showbizz
  • Beau Monde, Tatler
  • Netflix (Liam Daniel)