Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miljuschka Witzenhausen over kritiek op haar lichaam: ‘Ik krijg dagelijks de vraag of ik niet eens wat zou afvallen’

Ook bekenden van de tv-kok nemen geen blad voor de mond.

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen weet social media regelmatig flink op te schudden. De tv-chef vindt het ontzettend belangrijk om eerlijke foto’s van haar lichaam op Instagram te plaatsen. Miljuschka maakt dan ook geen geheim van haar gewicht en laat weten blij te zijn met zichzelf. Toch krijgt de presentatrice regelmatig kritiek op haar lichaam.

Eerlijke foto

Miljuschka schoof onlangs aan bij Jinek om over de body positivity-beweging te praten. De presentatrice strijdt namelijk voor acceptatie van elk lichaam. Dit doet ze onder meer door op haar Instagram foto’s van haar lichaam te delen met de hashtag #eerlijkefoto.

Miljuschka is niet vies van een foto met striae of een vetrolletje, en daarmee is ze een heuse beweging gestart. De tv-kok merkt dat steeds meer mensen positief naar hun lichaam kijken.

Helaas krijgt Miljuschka ook de nodige negatieve reacties op haar eerlijke foto’s. “Ik ontvang dagelijks berichten van mensen die vinden dat ik obesitas stimuleer. Maar ook uit mijn eigen omgeving krijg ik dagelijks de vraag of ik niet eens wat zou afvallen. Dat ik mooier was toen ik slanker was", deelt ze met Eva Jinek.

Vakantiefoto’s 

Miljuschka’s passie voor body positivity begon toen ze op vakantie was, zo vertelt ze aan Eva. “Ik zag vrouwen op het strand zich constant bedekken. Het is toch eigenlijk in en in triest dat we studeren, werken, kinderen grootbrengen, en dan dáár onze vakanties over laten gaan. Dat we niet op foto's gaan met onze kinderen, omdat we onszelf niet mooi genoeg vinden en dat niet terug willen zien.”

En júíst die foto's zijn zo belangrijk volgens tv-kok. "Herinneringen worden vaak gemaakt door het terugzien van zulke foto's. Kinderen kijken die foto's terug en vragen dan: 'Waar was jij mama?' Ik ga daar niet aan meedoen." Miljuschka wil vooral het goede voorbeeld geven aan haar achtjarige dochter. "Ik heb nog vier jaar de tijd om mijn steentje bij te dragen.” Hear, hear!

Misschien ook voor jou:
Miljuschka Witzenhausen: 'Er zijn zoveel dingen die ik anders had willen zien'
Showbizz
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress