Aha! Wat je nog niet wist over La Casa de Papel

De populaire serie is veel echter dan je zou denken!

Lees ook

Netflix kondigde eerder dit jaar het heugelijke nieuws aan dat er nog een vijfde seizoen van La Casa de Papel komt. Helaas moeten we nog even wachten op het vijfde en tevens ook laatste seizoen van de populaire serie, maar dat geeft ons ondertussen wel de tijd om ons wat meer te verdiepen in bijvoorbeeld 'the making of' van de serie.

Kluis

Wist jij bijvoorbeeld dat de beruchte kluis uit het derde seizoen van de serie ook in het echt bestaat? In het derde seizoen moet de bende in de Spaanse bank een enorme kluis zien te kraken. Deze kluis zit 48 meter onder de grond. Het gevaarlijke is dat wanneer de deur wordt aangeraakt, de ruimte voor de kluis vol met water loopt…

Water

En mocht jij denken dat dit spannende scenario speciaal voor de serie is bedacht, dan heb je het mis. De kluis is namelijk echt, alleen zijn er in real life maar liefst drie kluisdeuren met ieder een gewicht van meer dan 16 ton.

De kluisdeuren zijn alleen te openen wanneer medewerkers van de bank de deuren met twee speciale sleutels openmaken. Lukt het eventuele indringers toch om zonder sleutel bij de deuren te komen, dan kom je bij een liftschaft. Wanneer je met de lift 48 meter naar beneden gaat, kom je pas bij de ingang.

Één verkeerde beweging en alle tussenruimtes lopen vol met water… Er is dan geen ontkomen aan. In de kluis ligt goud, maar er liggen ook bijzondere munten uit de 12e eeuw. Aha!

Bron: Man Man | Beeld: LCDP, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook