Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vanessa Paradis voor H&M Conscious

De Zweedse modeketen H&M strikt niemand minder dan Vanessa Paradis als gezicht voor hun duurzame Conscious-collectie.De...

Vanessa Paradis voor H&M Conscious

De Zweedse modeketen H&M strikt niemand minder dan Vanessa Paradis als gezicht voor hun duurzame Conscious-collectie.De populaire modegigant laat met deze speciale eco-lijn zijn toewijding zien voor een toekomst met meer duurzame mode.

“Ik doe zelf ook mijn best om duurzamer te leven,ik heb bijvoorbeeld veel vintage mode in mijn garderobe. Ik houd van deze stijl en het is milieuvriendelijk, want je gebruikt en hergebruikt oude kleding. Dat geeft me een goed gevoel”, aldus Vanessa.

Tegelijkertijd met de lancering van de Conscious-collectie start de keten ook zijn wereldwijde kledinginzameling in de winkels. Klanten kunnen overal ter wereld oude kleding -ongeacht van welk merk- naar de kledingzaak brengen, met een maximum van twee tassen per klant per dag. In ruil daarvoor ontvangen ze een kortingsbon. Dit om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk kleding op de vuilnishoop belandt. De Zweedse modegigant is de eerste die een dergelijke actie opzet.

De duurzame dameslijn, gemaakt van materialen als organisch katoen, gerecycled polyester en tencel,is vanaf 19 maart wereldwijd in de winkels en online verkrijgbaar. Naast een volledige vrouwencollectie komt er een lijn voor heren, kinderen en baby’s.