Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miranda Kerr voor Victoria’s Secret Bridal

Bij een mooie bruidsjurk hoort natuurlijk ook een sexy lingeriesetje. Miranda Kerr shows how to wear it. Niets zo sexy v...

Miranda Kerr voor Victoria’s Secret Bridal

Bij een mooie bruidsjurk hoort natuurlijk ook een sexy lingeriesetje. Miranda Kerr shows how to wear it. Niets zo sexy voor je partner in crime om een pikant setje onder je jurk aan te treffen. De bridal- collectie van Victoria’s Secret heeft voor ieder wat wils; van stoere hemdjes met ‘I Do’, tot kanten negligeetjes, beha’s, speelse kousen en zelfs een pyjama.

Tips voor het kopen van lingerie

Juiste maat

je maat is belangrijk bij het kiezen van een BH. Weet je dus niet wat jouw maat is, laat deze dan altijd opmeten in de lingeriewinkel. Was je de laatste keer dat jouw maat gemeten is nog 16? Dan is het ook tijd om het meetlint weer eens om je middel te leggen. De kans is groot dat je maat in de loop der jaren verandert.

Zo zit dat

Elke BH-maat bestaat uit een cijfer en een getal. Het cijfer staat voor de onderwijdte (de lichaamsomtrek net onder de borsten). De bovenwijdte (de lichaamsomvang gemeten over het volste deel van de borsten) bepaalt de cupgrootte. Is het verschil tussen deze twee 12 tot 14 cm, dan spreken we van een A cup. Bij een B cup is het verschil 14–16 cm, bij 16-18 cm verschil is de cup C en bij 18-20 cm is het D.

Elke BH is anders, de ene valt klein en de ander groot. Het maatje in het etiket wil dus niets alles zeggen!

Passen!

Pas je BH altijd, dat is misschien wel de belangrijkste tip die er op lingeriegebied is. Een BH zit goed als de bandjes niet strak aanvoelen en ook niet lubberen. De BH moet aan alle kanten goed aansluiten, maar je moet hem niet voelen zitten. Let er ook op de de cups van je BH goed gevuld zijn. Is dat niet het geval? Kies dan een ander model.

Tip: zet bij het passen het haakje altijd in het midden: zo kun je je BH altijd nog ietsje strakker of losser dragen.

Kleine borsten: en dan?

De perfecte BH voor kleine borsten heeft zachte, soepele en naadloze cups. Je hebt geen beugels voor extra steun nodig. Wil je je borsten groter laten lijken? Kies dan een push-up model.

Grote borsten: en dan?

Grote borsten hebben veel ondersteuning nodig. Jouw ideale BH heeft een beugel en wellicht extra bandjes voor meer stevigheid. Veel mensen denken dat BH’s in een grote maat niet mooi kunnen zijn, maar tegenwoordig zijn er juist ook veel leuke grote BH’s te koop! (DW)