Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gucci en Livia Firth lanceren eco-handtas

Het Italiaanse modehuis Gucci heeft samen met Livia, de echtgenote van acteur Colin Firth, een milieuvriendelijke handta...

Gucci en Livia Firth lanceren eco-handtas

Het Italiaanse modehuis Gucci heeft samen met Livia, de echtgenote van acteur Colin Firth, een milieuvriendelijke handtas ontworpen.

De tas kwam tot stand nadat Livia, net als Stella McCartney een fervent milieuactiviste, een rapport had gelezen van National Wildlife Federation hoe vervuilend en schadelijk leren producten zijn. Zo bleek de productie van leer een belangrijke oorzaak van ontbossing te zijn.

Ze stapte met haar bevindingen naar Gucci, dat al eerder heeft bewezen open te staan voor milieuvriendelijke producten. Twee jaar geleden begonnen ze een samenwerking met een Braziliaans veebedrijf en leerden hen hoe ze koeien konden houden zonder bomen op te offeren. De runderen van dat bedrijf leverden het leer voor de ecologische handtas die binnenkort in de schappen ligt.

De tas is gemaakt van bruin leer en heeft een handvat dat is gemaakt van bamboe. Er werd gekozen voor bruin, omdat milieuvriendelijke, plantaardige verf mooie bruintinten oplevert. Bamboe groeit snel en kan worden gebruikt zonder dat er schade aan bossen optreedt.

“Ik denk dat het belangrijk is voor modehuizen om verantwoordelijk met het milieu om te gaan”, aldus creatief directeur van Gucci Frida Giannini. In eerste instantie worden 250 tassen op de markt gebracht met een waarde van 1800 euro. (DW)

Beeld: Getty, Gucci