Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Caro Emerald voelt enorme druk tweede plaat

Caro Emerald komt vrijdag met haar tweede album: The Shocking Miss Emerald. Na het enorme succes van haar debuut Delete...

Caro Emerald voelt enorme druk tweede plaat

Caro Emerald komt vrijdag met haar tweede album: The Shocking Miss Emerald. Na het enorme succes van haar debuut Deleted Scenes from the Cutting Room Floor is de druk erg groot.

"Ik ben nog steeds dat meisje dat graag wil zingen", zegt de 32-jarige zangeres in het AD. "Maar ik word nu gewogen alsof ik een ster van het formaat Madonna ben. Ik vind dat niet helemaal eerlijk. Ik heb maar één album gemaakt, ben in feite nog een nieuwkomer. Die druk voel ik wel. Ik kan veel harder vallen dan de eerste keer, ben de charme van die leuke debutante kwijtgeraakt."

Caro heeft het daar wel moeilijk mee, geeft ze toe. "Ik ben altijd al heel gevoelig voor andermans verwachtingen. Daarbij zijn die van mij altijd al vrij onredelijk hoog. Ik ben een ultieme perfectionist, kan van één valse noot uit mijn doen raken."

Haar nieuwe plaat is zonder vooropgezet plan gemaakt. "We hadden door alle internationale aandacht geen tijd vergaderingen te beleggen over de koers. Maar dat bleek uiteindelijk geen nadeel, we hebben het gewoon gedaan. Dit album is dieper, breder en rauwer. We durfden verder van het midden te gaan, hebben meer muzikale richtingen verkend."

Ze staat uiteraard wel eens stil bij de gedachte dat haar nieuwe album flopt, maar niet te vaak. "Ik raak daar hopelijk niet van uit het lood. Ik vind oprecht dat ik wat ik persoonlijk waard ben, niet afhangt van succes in de muziek. En daarbij: ik mag voor de rest van mijn leven trots zijn op wat ik tot nu toe heb bereikt. Want dat is al zo veel meer dan ik ooit voor mogelijk hield."

Bron: BuzzE Beeld: ANP