Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Caro Emerald op nummer 1 in Engeland

Caro Emerald maakt nu ook naam over de grens. Haar nieuwe album The Shocking Miss Emerald is zondag op de eerste plaats...

Caro Emerald op nummer 1 in Engeland

Caro Emerald maakt nu ook naam over de grens. Haar nieuwe album The Shocking Miss Emerald is zondag op de eerste plaats van de officiële Britse Albumcharts binnengekomen, meldt recordlabel Grandmono.

Caro Emerald was verguld met het nieuws. "Ik ben onder de indruk van dit fantastische nieuws! Het is een geweldige erkenning voor al het harde werk dat we in dit album gestopt hebben. Ik wil de fans bedanken en iedereen die ons gesteund heeft. Thank you!!"

Ook producer/songwriter David Schreurs was heel blij. "Nu weten we waarom we nooit slapen, altijd werken en focussen op de kleinste details. We hebben groot respect voor de Britse muziekscene, dus het is een enorme eer."

Het eerste album, Deleted Scenes From The Cutting Room Floor, behaalde de vierde positie in Engeland, stond 9 weken in de Top 10 van de Britse Albumcharts en werd bekroond met de platina status. Na een uitverkochte tour in maart (inclusief een concert in The Royal Albert Hall), keert Caro in september terug naar Engeland voor een, nu al uitverkochte, concerttour van 14 shows.

Bron: BuzzE - Beeld: ANP