Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Songfestival was droom van Anouk

Anouk staat vanavond op het podium om mee te doen aan het 58e Eurovisie Songfestival. Hiermee komt een droom uit voor d...

Songfestival was droom van Anouk

Anouk staat vanavond op het podium om mee te doen aan het 58e Eurovisie Songfestival. Hiermee komt een droom uit voor de zangeres.

"Aan het Songfestival meedoen zat al jaren in mijn hoofd" vertelt ze aan De Telegraaf. "Ik wilde elk jaar deelnemen aan het evenement maar alleen als het echt heel anders dan de rest was. Want alleen als het echt anders is dan de rest, valt het op", legt ze uit. Verder vertelt ze dat ze het allerbelangrijkste vindt het nummer goed te brengen.

Toch valt haar de deelname enigszins zwaar, het gemis van haar kinderen is groot. "Ik mis ze nu al. Ik ben nog nooit zo lang van huis weggeweest", laat ze weten.

Als Anouk erin slaagt door te gaan naar de finale met haar ballad Birds, heeft Nederland voor het eerst in negen jaar tijd weer een plek in de eindstrijd van zaterdagavond.

Anouk moet als achtste in de eerste halve finale optreden en neemt het op tegen 15 andere landen, waaronder Oekraïne, Rusland, België en Ierland. Donderdag volgt de tweede halve finale met deelnemers als Letland, Macedonië, Azerbeidzjan en Israël. De acts uit onder meer Zweden, Italië en Denemarken zijn direct geplaatst in de finale.

Maandagavond was er al een belangrijke repetitie, de zogeheten dress rehearsal, waarbij de vakjury al de punten heeft bepaald. Die worden vandaag bekendgemaakt.

Bron: BuzzE - Beeld: ANP