Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anouk Hoogendijk deelt verdrietig nieuws: 'Lang getwijfeld of ik dit wil delen'

'Het liefst sluit ik mezelf nu wekenlang op en verstop ik me lekker onder mijn dekens', vertelt Anouk.

Anouk Hoogendijk

Het is een ontzettend zware periode voor Anouk Hoogendijk en haar vriend Peter. De oud-voetbalster deelt op Instagram het heftige nieuws dat ze na 14 weken zwangerschap afscheid moesten nemen van hun kindje.

14 weken zwanger

Op Instagram deelt Anouk een foto vanuit een ziekenhuisbed, waar ze voorzichtig een duimpje omhoog steekt. "Geen idee waarom ik m'n duim opsteek, maar het zal vast de narcose zijn", begint Anouk haar verhaal nog luchtig. Wat volgt is helaas allesbehalve luchtig. "Dit was twee weken geleden. Ik had toen graag het goede nieuws willen delen dat ik 14 weken zwanger was. 14 weken zaten wij op een roze wolk, wat waren wij gelukkig! Begin juni zou Sonny een broertje krijgen", vertelt Anouk.

"In plaats daarvan ging het niet goed en ben ik hier bevallen", gaat de oud-voetbalster verder. "Drie dagen ziekenhuis met veel te veel bloedverlies en uiteindelijk daardoor ook nog een spoedoperatie." Anouk vertelt dat dit niet alleen mentaal een enorme klap is, maar dat ze er lichamelijk ook veel last van heeft. "Op beide vlakken heb ik even tijd nodig", vertelt ze.

Miskraam

Wat het verlies extra zwaar maakt, is dat het niet de eerste keer is dat Anouk een kindje heeft verloren. "Dit was helaas al de tweede keer dit jaar dat het misging", vertelt Anouk openhartig. "Eerder hoorden we na acht weken zwangerschap dat het een miskraam was en heeft het zes weken geduurd om alles goed m'n lichaam uit te krijgen."

Anouk vertelt dat ze altijd de droom heeft gehad om moeder te worden. "Ik ben super gelukkig dat die droom is uitgekomen. Een andere droom is altijd geweest om twee kindjes kort na elkaar te mogen krijgen. Die droom moeten wij op dit moment laten varen", vertelt ze.

Bespreekbaar maken

"Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel wil delen. Het liefst sluit ik mezelf nu wekenlang op en verstop ik me lekker onder mijn dekens", vertelt Anouk eerlijk. Toch weet ze dat ze niet de enige is die met dit soort tegenslagen te maken heeft. "Ik denk dat het goed is dat we dat bespreekbaar maken en elkaar daarin steunen. Daarnaast wil ik ook niet doen alsof het goed met me gaat, terwijl dat nu even niet zo is. Dat kost energie en die heb ik nu niet."

Anouk eindigt haar heftige bericht met een paar bemoedigende woorden: "Ondanks alles weet ik dat we sterk zijn en een prachtige zoon hebben, waar we ontzettend dankbaar voor zijn. We gaan hier bovenop komen."

Misschien ook voor jou:
Temptations Rowena over miskraam: 'Onderschat het niet' 
Showbizz
  • BrunoPress, Instagram