Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hanna Verboom heeft hekel aan rode lopers

Hanna Verboom voelt zich erg ongemakkelijk op rode lopers en neemt geen rollen meer aan die haar niet inspireren. "Als a...

Hanna Verboom heeft hekel aan rode lopers

Hanna Verboom voelt zich erg ongemakkelijk op rode lopers en neemt geen rollen meer aan die haar niet inspireren. "Als actrice wil ik wel rollen spelen die mij inspireren, ja. Rode lopers doe ik niet meer. Ik doe het wel als ik een reden heb om daar te zijn. Als ik dat niet heb, voel ik me ontzettend ongemakkelijk", zegt de actrice tegen ThePostOnline.

In een toneelstuk als De eetclub zal Verboom niet meer willen spelen. "In De eetclub zit een soort verheerlijking van mensen die echt niet begrijpen waar het leven over gaat. Verheerlijking van rijkdom en vreemdgaan. Verheerlijking van uiterlijk, van macht. Van manipulatie en leugens."

Ze ging drie maanden incognito naar een toneelschool in New York om na te denken en kwam er daar pas achter wat ze nu echt zoekt. "Ging ik elke ochtend met mijn rugzakje naar school en mijn broodtrommeltje. Ik had heel erg de behoefte om te leren en lelijk te kunnen spelen. Dat het niet altijd ‘af’ hoeft te zijn. In Nederland kun je niet experimenteren. Je komt tegen wat je niet kan. Onzekerheid; dat het best moeilijk is om je doel te bereiken. Ik denk dat ik nu pas weet wat ik zoek."

De Costa-actrice is blij met haar keuze en weet nu veel beter wat ze wil. "Ik heb nu vooral de behoefte om veel te lezen. Als je bepaalde stukken van Chekhov of Ibsen leest en connect met de verhalen die jij wilt vertellen, voel je je beter, merk ik. Ik had lang geen idee. Ik vond alles leuk. Vorig jaar stond ik in een toneelstuk, De eetclub, en was er tv-werk voor Feuten. Het was heel erg druk: ‘s avonds het stuk, tussendoor Get it Done doen. Gek, dat ik het kon doen, maar het is niet wie ik ben."