7 x Redenen waarom je geen gewicht verliest

We gaan allemaal om verschillende redenen naar de sportschool, maar vaak toch wel om die extra kilo's eraf te werken. Ma...

Lees ook

We gaan allemaal om verschillende redenen naar de sportschool, maar vaak toch wel om die extra kilo’s eraf te werken. Maar hoe hard je ook huft en puft, soms bereik je zo’n punt dat je geen verschil meer ziet. Dit kan verschillende redenen hebben. Lees mee.

1. Je doet altijd hetzelfde
Als je elke work-out dezelfde oefeningen doet, kan het zijn dat je geen resultaat meer ziet. Je lichaam raakt namelijk gewend aan het ritme en ziet het niet meer als een uitdaging. Varieer daarom goed in je work-out; de ene keer ga je met gewichten aan de slag, de volgende keer cardio.

2. Je bent te lief voor jezelf
Sporten moet branden! Als je na je work-out denkt: ‘poeh, dat viel wel mee’, was het waarschijnlijk niet zwaar genoeg. 20 minuten op de loopband lopen is natuurlijk niet slecht, maar als je je lichaam wilt uitdagen, kun je beter uphill gaan rennen op de band en zwaardere gewichten tillen. Voer de intensiteit op en je zult alles uit je work-out halen.

3. Je beweegt de rest van de dag amper
Ook al heb je een sterke work-out routine, om je doel te bereiken moet je de hele dag door blijven bewegen. Veel mensen gaan een uur sporten, maar zitten de rest van de dag stil. Terwijl je er juist voor moet zorgen dat je bloed blijft circuleren. Dus neem de trap als het mogelijk is of ga even stretchen als je al een tijdje stil hebt gezeten.

4. Je neemt geen rust
Hoe goed sporten ook is, je lichaam heeft ook tijd nodig om te herstellen. Té veel sporten kan je lichaam zo erg uitputten, dat het niet meer gezond is. Je spieren zullen tegen een dood eind aanlopen en je vragen te stoppen. Doe je dit niet, dan zal je lichaam vet niet verbranden zoals het normaal doet. Zorg dus voor een goede balans.

5. Je moet je attitude veranderen
Probeer sporten leuk te vinden. Begin je work-out met een positieve en vastbesloten houding. Denk je na de eerste drie minuten al ‘ughh nog 27 minuten te gaan’, dan ben je er niet goed bij met je hoofd en maak je het alleen maar moeilijker voor jezelf.

6. Je verspilt tijd
Dat je een uur naar de sportschool gaat, betekent niet dat je ook een vol uur aan het trainen bent. Je doet er bijvoorbeeld al vijf minuten over om de goede playlist op je iPod te vinden, of een leuk programma op de tv te vinden. Maar het grootste gevaar is socializen. Bijpraten met de trainer, of je vriendin aka sportbuddy. let hier dus op!

7. Je eet niet goed
Je herkent het wel: na een harde sportsessie beloon je jezelf met een reep chocolade. Tja, daar ga je natuurlijk de mist in. Dat je veel sport, betekent niet dat je meer troep mag eten! Want onthoud: gewicht verliezen is een combinatie van goed eten en sporten. Bewaar die snacks dus voor je cheatday.

Beeld: Sanoma beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook