Chinese vrouwen komen land niet in na plastische chirurgie

De wachtkamer bij plastische chirurgen in Zuid-Korea zit bomvol met Chinese vrouwen die allen hun gezicht willen verande...

Lees ook

De wachtkamer bij plastische chirurgen in Zuid-Korea zit bomvol met Chinese vrouwen die allen hun gezicht willen veranderen. De operatie lukt vaak zo goed, dat de vrouwen niet meer worden teruggelaten in eigen land, omdat ze totaal niet meer lijken op de foto’s in hun paspoorten.

Make-over

Zuid-Korea ontwikkelt zich razendsnel tot een van de belangrijkste landen als het gaat om gekwalificeerde plastische chirurgie. Er worden meer cosmetische operaties per inwoner uitgevoerd dan in andere landen. Chinese vrouwen reizen daarom massaal naar de buren voor een make-over.

Westerse beroemdheid

Het doel? Ze willen een Westers gezicht. Met duizenden per dag bezoeken ze Koreaanse chirurgen met in hun hand een foto van een Westerse beroemdheid. Hun platte neus, ronde gezicht en de vorm van hun ogen zijn ze zat. Ze vragen naar botox, ooglid-, neus- en kaakcorrecties om een meer Amerikaans gezicht te krijgen. Soms wordt zelfs de huidskleur aangepakt! Dit alles veroorzaakt een hele hoop problemen bij de paspoortcontrole.

Paspoortcontrole

De vrouwen komen na een uitgebreide check uiteindelijk hun vaderland wel binnen, maar onhandig is het wel. Koreaanse ziekenhuizen proberen nu bij te dragen door de patiënten certificaten mee te geven, waarin de operatie staat vermeld net als hun paspoortnummer en de verblijfsduur in Zuid-Korea. Ook worden de vrouwen erop gewezen bij thuiskomst direct een nieuw paspoort aan te vragen.

Bron: Daily Mail / Beeld: Youtube

Laatste nieuws

Zie ook