10 x Lippenstift-tips die jij vast niet wist

Je hebt vast, zoals veel vrouwen, lipsticks in alle soorten kleuren en maten in je tas zitten. Tja, want als je een leuk...

Je hebt vast, zoals veel vrouwen, lipsticks in alle soorten kleuren en maten in je tas zitten. Tja, want als je een leuke date hebt of naar een sollicitatiegesprek gaat moeten je lippen er natuurlijk ‘uitspringen’. Cosmopolitan stelde een geniaal lijstje samen hoe je het beste en de mooiste kleur lippenstift kunt aanbrengen.

1. Vinger in de mond
Soms zie je iemand lachen en ontdek je lippenstift op haar tanden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. daar is een heel simpele truc voor. Als je de lipstick hebt aangebracht op je lippen, stop je even een schone vinger in je mond. Wat er dan vanaf komt, verschijnt niet meer op je tanden.

2. Oogschaduw
Ken je dat? In de haast valt je doosje met oogschaduw op de grond. Alles is gebroken en je kunt het niet meer gebruiken. Ho, stop, wacht! Gooi het niet weg, maar gebruik hem als lippenstift. Hoe? Heel simpel. Doe een beetje poeder op een theelepel, gooi er een kloddertje vaseline bij. Et voilà: een zelfgemaakte lipstick.

3. Gebruik vuur
Is je lippenstift in tweeën gebroken? Geen nood! Je kunt twee stukken weer aan elkaar smelten met een klein vlammetje. Wees wel voorzichtig!

4. In de kou
Is het erg warm op de plek waar je de lipsticks bewaart? Leg ze dan even in de koelkast, daar smelten ze niet.

5. Een vlek?
Een veeg lippenstift op je favoriete blouse? Geen paniek, die verwijder je heel simpel met wat haarlak.

6. Beetje hulp
Breng een primer aan op je mond, zo blijft je lippenstift langer zitten.

7. Vollere lippen
Voor een zwoele mond, gebruik je twee kleuren lippenstift. Breng een kleur aan over de hele mond en gebruik er dan nog eentje (uit dezelfde kleurenfamilie) maar dan veel lichter en breng deze in het midden aan. Veeg het uit en je lippen lijken veel voller.

8. Op reis
Wil je zoveel mogelijk kleuren meenemen als je op vakantie gaat? Snij dan de ‘kogels’ van de stick af en stop ze in een pillendoosje. Handig toch?

9. Poedertje
Om je kleur lang te laten zitten, is er volgens de Cosmopolitan een heel makkelijke trucje. Breng je lippenstift aan, doe er vervolgens een tissue overheen en doe daar met een kwastje wat poeder op. Er zal zo een heel klein beetje poeder op je lippen zich mengen met de lipstick. Zo blijft de kleur veel langer zitten.

10. Binnen de lijntjes
Binnen de lijntjes kleuren is nog nooit zo makkelijk geweest met deze tip. Breng net iets buiten de lippen met een kwast wat concealer aan. Kleur daarna de lippen met je favoriete kleur en het resultaat is verbluffend.

Beeld: Kathleen Kamphausen/Getty

Laatste nieuws