Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: zo vind je welke rode lippenstift bij jou past

Met deze tips kan iedereen een red lip rocken.

Megan Fox

Met een red lip tover je zelfs een casual outfit met jeans en een t-shirt om tot een speciale look. Maarre, daarvoor is het wel belangrijk dat je een goede rode lippenstift in je makeup stash hebt liggen. Die hoeft niet per se prijzig of van een speciaal merk te zijn, maar moet wél de juiste kleur rood zijn. Hoe je daarachter komt, leggen wij je uit.

Perfecte red lip

De truc van een prachtige red lip zit 'm niet in het merk, het prijskaartje of hoe vol jouw lippen zijn. Het belangrijkste is de kleur van de rode lipstick. Want waar de een met een felrood kleurtje op de lippen er glamourous uitziet, kan het er bij een ander al heel snel clownesk uit gaan zien. Daarom moet je altijd kijken naar de ondertoon van jouw huidskleur en welke shade rood daar goed bij past. Hieronder zetten wij op een rijtje waar je dan precies op moet letten. Schrijf je mee?

Lichte huid met koele ondertoon

Wanneer je roze kleuren in je gezicht hebt, kun je het beste uit de buurt blijven van felrode kleuren. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat je huid nog roder lijkt. Kies daarom rode tinten met een blauwe of roze ondertoon, zoals een frambozenrood. Hier is de roze kleur overheersend, maar heb je nog steeds stralende lippen. Zodra je glimlacht, straalt je huid.

Lichte huid met warme ondertoon

Heb jij een warme ondertoon, dan doe je er goed aan om een rode lippenstift te kiezen met een licht oranje ondertoon. De pigmenten van de lipstick vangen de gouden ondertonen op en maken je teint nog helderder. Een frisse, radiant look, dat wil toch iedereen?

Medium teint

Verandert jouw huidskleur per seizoen? Pas jouw lippenstift hier dan ook op aan. In de zomer, wanneer je een bruine zomergloed hebt, kun je kiezen voor een rode lippenstift die een oranje ondertoon heeft. Dit complimenteert je huid en zorgt ervoor dat je nog huid bruiner lijkt. In het najaar, wanneer je huid weer lichter is, kun je het beste gaan voor een lippenstift met een blauwe ondertoon. Dit past dan beter bij je huidskleur.

Olijfkleurige teint

Mensen met een olijfkleurige teint hebben een geelgroene ondertoon. In de zomer word je snel bruin en krijg je een bronzen huidskleur. Kies daarom voor een lippenstift die wat donkerder is, zoals roestkleurig rood. Ook andere aardetinten zullen je teint warmer maken, waardoor je huid gaat schitteren. Hello glow!

Karamelkleurige teint

Door jouw prachtige gele ondertoon heb jij het geluk dat jij felle kleuren kunt rocken. Maak daar dus goed gebruik van, en kies bijvoorbeeld voor een kersenrode kleur op je lippen. De felle kleur complimenteert je huidskleur en neemt de warmte van je gezicht op.

Gouden teint

Mensen met een donkere huidtint hebben een prachtige gouden ondertoon. Hierdoor kunnen zij goed spelen met pigment. Kies voor een krachtige look een opvallende rode kleur. Of kies voor een donkerdere rood met een blauwe ondertoon om de warmte in je huid meer te laten glanzen.

Tips and tricks

Wanneer je eindelijk je soulmate in lippenstift hebt gevonden, wil je natuurlijk niet dat het met de eerste de beste slok koffie eraf is. Of nog erger, op je tanden belandt. Daarom is het altijd verstandig om je lippen van tevoren te voorzien van een royale laag concealer of poeder. Dit zorgt ervoor dat het pigment in de lippenstift nog meer opvalt. Werk ook altijd met een lippotlood, bij voorkeur in dezelfde kleur van je lippenstift of een tint donkerder, zodat de lippenstift ook daadwerkelijk op je lippen blijft zitten en niet in de lijntjes rondom je mond trekt.

Zit je rode kleurtje op je lippen? Dep dan even af met een tissue en poeder eventueel af met een transparante setting powder. Dan gaat je rode lippenstift echt nergens meer heen, trust us.

Misschien ook voor jou:
Jennifer Aniston onthult welke lippenstift Rachel Green droeg in Friends
Beauty
  • Dingen voor Vrouwen
  • BrunoPress