7 redenen om naakt te slapen

De wereld is verdeeld in twee kampen: zij die mét pyjama slapen en zij die zónder pyjama slapen. Voor de mensen die mét...

Lees ook

De wereld is verdeeld in twee kampen: zij die mét pyjama slapen en zij die zónder pyjama slapen. Voor de mensen die mét pyjama slapen: uittrekken maar! We geven je zeven redenen die wetenschappelijk bewijzen dat naakt slapen goed voor je is.

1) Je slaapt beter
Wanneer je in je diepe slaap terechtkomt, neemt je lichaamstemperatuur vanzelf af. Slapen met pyjama aan kan deze natuurlijke temperatuurdaling verstoren, waardoor je niet in diepe slaap komt. Zo blijf je een lichte slaper. Het onderbreken van de temperatuurdaling is direct gelinkt aan slapeloosheid.

2) Je kunt je edele delen laten luchten
Dit is vooral voor de vagina belangrijk. Door geen pyjama of ondergoed te dragen, laat je voldoende lucht door. Hiermee vergroot je de kans op een goede gezonde vagina, en wees eerlijk, wie wil dat nou niet?

3) Je voelt je sexier 
Naakt slapen is sexy en straalt bovendien zelfvertrouwen uit. Wanneer je voor het eerst met iemand naar bed gaat en je draagt geen pyjama komt dit zelfverzekerd over. Naast hem gaan liggen met een legging en oversized t-shirt is ook weer zo wat. Daarnaast is niets zo sexy en fijn als ’s ochtends met je naakte lichaam tegen het zijne aankruipen.

4) Je verliest gewicht
Hoe koeler je lichaam is, hoe meer het zijn best gaat doen om je warm te houden. Je lichaam moet harder gaan werken, waardoor er meer calorieën verbranden.

5) Je krijgt veel meer sex 
Deze is gewoon heel makkelijk: naakt slapen moedigt sex aan.

6) Je hoeft ’s ochtends niet te douchen 
Hooray! Eindelijk een trucje om ’s ochtends niet meer een half uur eerder op te moeten staan om te douchen. Geen bad hair day meer. Te warm in bed = zweten = vettig haar. Door naakt te slapen vergroot je de kans op een good hair day en hoef je niet meer ’s ochtends te douchen. Nou ja, dat laten we aan jou over.

7) Het is gewoon makkelijker
Véél makkelijker. Het langverwachte moment dat we ein-de-lijk naar bed kunnen gaan is vaak zó fijn dat we niet snel genoeg in bed willen springen. Waarom dan toch eerst een pyjama moeten uitzoeken en aandoen?

Dus doe maar snel uit!

Lees ook: ook zoveel moeite met in slaap komen als je in bed ligt? Here’s why.

Bron: Elite Daily

Laatste nieuws

Zie ook