Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: De viskoekjes van Coosje Smid

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Recept: De viskoekjes van Coosje Smid

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de viskoekjes van actrice en singer/songwriter Coosje Smid.

Ingrediënten

- 1 komkommer- 400 gram wilde roze zalm- 1 ui- 1 courgette- 2 el olijfolie- 2 el pesto- 200 gram crème fraîche- 100 ml kraanwater- 300 gram extra fijne tuinerwten

Bereiding

Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in lange repen, schep er wat zout naar smaak door en laat de komkommer rusten. Boen 1 limoen schoon en rasp 1 tl van de groene schil af, pers de limoenen uit. Snijd de vis in stukken en pureer die samen met de limoenrasp, het ei en de bloem in de keukenmachine tot een gladde massa, breng op smaak met zout en peper. Neem de vis uit de keukenmachine, schep de helft van de bosui erdoor en vorm er met natte handen 8 platte vormpjes van. Snijd de rode peper in lange, dunne reepjes (de zaadjes kun je naar smaak gebruiken, ze maken de saus extra pittig). Breng de gembersiroop aan de kook met de peperreepjes en laat ze 5-10 minuten op een zacht vuur doorkoken. Draai het vuur uit en roer het limoensap erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in 7-8 minuten gaar, keer ze halverwege om. Dep de komkommer goed droog en verdeel de repen over vier borden. Leg de viskoekjes ernaast en serveer met de zoete pepersaus. Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.

Bon appétit!

Lees ook: Pasta met zalm en pesto van singer/songwriter Charlene Meulenberg