Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met dit heerlijke basisrecept kun je eindeloos variëren

Klaar in een handomdraai!

basisrecept

Eet jij bijna iedere week hetzelfde en ben je toe aan wat vernieuwing? Wij helpen je uit de brand, want met dit heerlijke basisrecept kun je eindeloos variëren.

Lekker eten

We hebben allemaal wel eens een periode dat we lekker bezig zijn qua voeding. Je haalt bijvoorbeeld weekboodschappen in huis, kookt elke avond de sterren van de hemel en zet moeiteloos elke keer een nieuw recept op tafel. Aan de andere kant herken je het vast ook dat je bepaalde periodes totaal inspiratieloos bent en het bedenken van een recept en koken de grootste opgave is. Je grijpt terug naar je standaard pasta, maar die ben je onderhand wel zat.

Denk jij elke dag weer ‘wat eten we vandaag’ en begint de inspiratie zo langzamerhand wat op te raken? Met dit recept kun je eindeloos variëren en daarmee zet je vaak genoeg wat lekkers op tafel. Waar we het over hebben? Een plaatbroodpizza!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • Potje rode pesto
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 4 takjes verse tijm
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 4 platbroden
  • Eventueel wat extra geraspte kaas

Zo maak je de platbrood pizza's:

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
- Snijd de courgette in plakjes, het liefst zo dun mogelijk, dan garen ze beter in de oven.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn.
- Leg de platbroden alvast klaar op de bakplaat.
- Beleg de platbroden met de rode pesto. Verdeel daar vervolgens de plakjes courgette en ringetjes ui overheen.
- Maak af met de verse geitenkaas en eventueel wat extra geraspte kaas voor een extra smeuïge pizza. Sprinkel als laatste de verse tijm erover.
- Bak de pizza in de oven af totdat de geitenkaas lekker zacht is en de platbroodpizza lekker goudbruin en knapperig. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- De pizza is klaar om te serveren, eet smakelijk!

Tips, trucs en variaties:

- Met de feestdagen in aantocht kun je dit recept goed gebruiken. Het is namelijk ook helemaal geschikt als heerlijk borrelhapje of een voorgerecht. Dan serveer je er natuurlijk niet 2 per persoon, maar als borrelhapje bijvoorbeeld 1/8e deel en als voorgerecht een halve pizza. Ook hiermee kun je er weer alle kanten op en pas je de ingrediënten aan, aan jouw ideale kerstmenu. Serveer bij je borrel bijvoorbeeld deze heerlijke cocktail met cointreau.
- Geen fan van geitenkaas? Dit vervang je eenvoudig voor een ander soort kaas, eentje die jij wel lekker vindt. Een goede oude kaas bijvoorbeeld. Of mozzarella, of cheddar, of gorgonzola. Of allemaal. Je kunt nooit genoeg kaas op je pizza hebben namelijk.
- Je kunt deze platbroodpizza helemaal naar je eigen smaak beleggen en daarmee is dit recept voor iedereen geschikt.
- Ook kun je lekker uitpakken of het eenvoudig houden op de manier waar jij zin in hebt. Gebruik je als basis (rode) pesto? Dan kun je die lekker makkelijk kopen in de supermarkt, maar ook zelf maken.
- Op de gezonde tour? Vul de pizza aan met extra veel groente. Zoals paprika, champignons en artisjok.

- In dit recept is de basis rode pesto. Je kunt hiervoor in de plaats ook kiezen voor een tomatensaus, zoals op een normale pizza.
- Dit recept is in de basis vegetarisch en dat is natuurlijk al heerlijk. Liever toch wat vlees op je platbrood pizza? Dan kun je er wat plakjes salami of ham aan toevoegen. Maar zonder vlees is al hij heerlijk, je mist het niet! Uiteraard kun je ook kiezen voor een vegetarische variatie op vlees zoals vega kipstukjes.
- De pizza’s samen beleggen met je kinderen is echt een feest. Ze kunnen zelf hun favoriete ingrediënten bedenken en samen met jou beleggen. Zet verschillende groenten, kazen en ander lekkers klaar in bakjes op tafel. Zo houd je het overzicht. Doordat je kant en klare platbroden gebruik heb je geen gedoe met deeg uitrollen, maar kun je zo aan de slag.

Lifestyle
  • Unsplash