Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Schoonmaaktips voor extreem luie mensen

Schoonmaken is een hel. Mooier kunnen we het niet maken, makkelijker wel. Dat er mensen zijn die 'rustig' worden van sch...

Schoonmaaktips voor extreem luie mensen

Schoonmaken is een hel. Mooier kunnen we het niet maken, makkelijker wel. Dat er mensen zijn die 'rustig' worden van schoonmaken, snappen wij nog steeds niet. Tóch is een vies huis ook geen optie... Dus speciaal voor de luie mensen die een hekel hebben aan schoonmaken, hebben wij hier een aantal geniale tips.

1. Pan en vergiet in één. Hebben, hebben, hebben! Tja, het is ook zó vermoeiend om de kast open te trekken en een vergiet te pakken... Maar eerlijk, dit is wel véél makkelijker.

2. Speelgoed in de vaatwasser. Het speelgoed Kinderen zit vol bacteriën. Het is verstandig om het één keer in de zoveel tijd even schoon te maken met een doekje, maar waarom niet in de vaatwasser gooien? Lekker makkelijk!

3. Sokken om je swiffer heen. Hallo, naar de winkel om nieuwe schoonmaakdoekjes te kopen? Tuurlijk niet! Geld uitgeven? Hoezo? Doe gewoon je oude (wollen) sokken om je swiffer heen.

4. Plasticfolie op de platen in je koelkast. Je koelkast schoonmaken is een rotklus! Gelukkig hoeft het niet te vaak, maar met deze truc hoef je je koelkast (bijna) nooit meer schoon te maken. Gewoon af en toe het plastic vervangen.

5. Eten uit een wrap. Deze truc is speciaal voor de studenten onder ons. Geen tijd of geen zin om af te wassen? Leg gewoon een wrap over je bord heen. Zo wordt je bord niet vies en hoef je dus niet af te wassen. Ideaal!

Meer schoonmaaktips voor luie mensen? Klik dan hier.