Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Slippers zijn gevaarlijker dan hakken

Na het dragen van killer heels heb jij vast en zeker ook wel eens pijn aan je voeten. Er zijn dan ook veel vrouwen die h...

Slippers zijn gevaarlijker dan hakken

Na het dragen van killer heels heb jij vast en zeker ook wel eens pijn aan je voeten. Er zijn dan ook veel vrouwen die hun high heels liever in de kast laten staan en kiezen voor comfortabele schoenen. In de zomer betekent dit dat vrouwen het liefst slippers dragen. Maarre... het blijkt dat slippers slechter zijn voor je voeten dan hakken.

'Slippers zijn gevaarlijk'

Verschillende podologen, voet-specialisten, zeggen dan ook: "Veel vrouwen kiezen voor comfort in plaats van glamour en dit kan op lange termijn zorgen voor verwondingen. En slippers zijn de slechtste keuze van allemaal." Dr Tariq Khan zegt zelfs: "Slippers zijn gevaarlijk. Het zijn de meest dunne en slechtst ondersteunende schoenen die je kunt dragen." Volgens de dokter zijn slippers vooral heel erg slecht voor je, omdat je ze vastgrijpt met je tenen. Hierdoor komt er veel druk en spanning te staan op je tenen en de onderkant van je voeten. Dit kan zorgen voor infecties, ondraaglijke pijn en je kunt er zelfs mank door gaan lopen.

Wat de oplossing is? "Een schoen dragen met een hak van ongeveer vier centimeter. Hierdoor wordt je voet perfect gelift en heb je de minste kans op ontstekingen," zegt dokter Tariq Khan.

Lees ook: Het geheim om hakken te dragen zonder pijn

Beeld: Sanoma