Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Is olijfolie over salade beter dan olijfolie in de pan?

Wat is gezonder? Olijfolie rechtstreeks uit de fles in bijvoorbeeld een salade, of olijfolie dat is verhit in een pan? I...

Is olijfolie over salade beter dan olijfolie in de pan?

Wat is gezonder? Olijfolie rechtstreeks uit de fles in bijvoorbeeld een salade, of olijfolie dat is verhit in een pan? In het boek De Nieuwe Gezondheidsregels van Dr. Frank Lipman en Danielle Claro vonden we het antwoord.

Olijfolie

Zodra je olijfolie verhit, veranderen de goede en voedzame vetten die erin zitten. Als je met olijfolie kookt, wordt het niet ongezonder, maar de voedingsstoffen gaan wel verloren. Als je olijfolie in een salade verwerkt, gebeurt dit niet. Je zou dus kunnen zeggen dat de olie dan 'gezonder' is. Olie is dus prima om je vlees niet te laten aanbranden, maar het gezondheidseffect is dan verdwenen.

Leuk weetje

Wist je trouwens dat olijfolie niet alleen goed is voor de gezondheid? Je kunt het voor zoveel meer gebruiken! Je kunt er bijna alles mee verwijderen, zoals make-up, stickers of kauwgom, maar je kunt er ook verf mee van je handen halen. Ook als beautyproduct is het een aanrader. Zo kun je het bijvoorbeeld voor je haar gebruiken of voor je nagelriemen.

Lees ook: Wat is nou gezonder, gesmolten of ongesmolten kaas?

Beeld: Sanoma Beeldbank