Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bierdrinkende vrouwen aantrekkelijk? JA!

Een glas bier bestellen doen wij vrouwen niet zomaar. Nee, dit blijkt een weloverwogen keuze. Een keuze die we, als het...

Bierdrinkende vrouwen aantrekkelijk? JA!

Een glas bier bestellen doen wij vrouwen niet zomaar. Nee, dit blijkt een weloverwogen keuze. Een keuze die we, als het aan de mannen ligt, véél vaker moeten maken.

Negatief imago

Uit onderzoek*, uitgevoerd in opdracht van de Brouwers van Nederland, is gebleken dat vrouwen allerlei overwegingen hebben vóórdat ze een glas bier bestellen. Zo vinden we het drinken van bier ‘niet vrouwelijk’ en ‘niet elegant’. Vrouwen drinken daarom in het bijzijn van mannen liever een glas wijn of cocktail.

Mannen

Mannen daarentegen vinden juist het tegenovergestelde, zij vinden bierdrinkende vrouwen juist 'leuk’ en 'relaxt’. Sta je dan, te nippen aan je rosé…

Festivals

Wat dan wel weer grappig is, is dat vrouwen op festivals wel graag bier drinken. Het past dan namelijk perfect bij de free spirit en relaxte mindset. De bohemian look maak je helemaal af met een glas bier. Op een eerste date of bruiloft spelen we graag op safe en kiezen we voor wijn.

*Onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 2.740 mannen en vrouwen (juni 2015)