Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Move over hipsters. DIT is de opvolger

Het was een kwestie van tijd, maar het zat er zeker aan te komen: de hipsters zijn passé. Want als iedereen een hipster...

Move over hipsters. DIT is de opvolger

Het was een kwestie van tijd, maar het zat er zeker aan te komen: de hipsters zijn passé. Want als iedereen een hipster is, is het niet meer hip. Snap je. Maar niet getreurd, de opvolger is hier! Maak kennis met de yuccie. De yuccie, ook wel young, urban, creative, is ongelooflijk van deze tijd, maar sans baard én beter gevulde portemonnee.

Yuccie

De yuccies zijn een echte combinatie van hipsters en yuppen. Ze willen namelijk net zo succesvol zijn als een yup, maar ook net zo creatief als een hipster. In San Francisco, de stad waar ook de hipsters oorspronkelijk vandaan komen, zijn de yuccies overal te vinden. Maar wat DOEN ze dan?Volgens de website Mashable komen de yuccies op allerlei 'trendy' manieren aan geld. Ze geloven dat jezelf zijn best geld mag opleveren via een carrière, dat hun ideeën waardevol zijn en dat je je dromen moet volgen. Het zijn de advocaten die stoppen en een festival in Amsterdam beginnen, de bankiers die iets in de mannenmode gaan doen, de pas afgestudeerde International Business en Management-studenten die een brouwerijtje aan de Maas in Rotterdam beginnen.

En als ze geen geld verdienen, zitten ze in die exclusieve koffietent te genieten van wat goede literatuur, doen ze boodschappen bij Marqt (want: biologisch eten) en kijken ze bij voorkeur naar de reruns van Seinfeld. Voor de yuccie zijn er ook absolute don’ts. Zo vinden de yuccies Twitter zó 2014 en doen ze alles op Instagram en wat ook écht niet meer kan: tatoeages in het zicht en ook de baarden zijn een no no. Die verpesten namelijk de kans op een glansrijke carrière.

Bron: Metro, Mashable, BuzzOBeeld: Twitter