Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Netflix komt met nieuwe Nederlandse serie met 4 mannen in de hoofdrol

Te leuk! 

Netflix

Netflix heeft gisteren een gloednieuwe Nederlandse komedieserie aangekondigd, genaamd Haantjes. Daarin spelen vier mannelijke acteurs de hoofdrol. Enne, voor deze serie heeft Netflix de crème de la crème weten te strikken!

Sterrencast

Voor de nieuwe Nederlandse Netflix-serie Haantjes is een heuse sterrencast gestrikt, met hoofdrollen voor Jeroen Spitzenberger, Waldemar Torenstra, André Dongelmans en Benja Bruijning. De serie vertelt het komische verhaal over vier vrienden die proberen te overleven in een tijdperk van ‘een nieuwe tijd, een nieuwe man’.

De komedieserie is geschreven door Luuk van Bemmelen en Richard Kemper, geregisseerd door Anna van der Heide en Anna van Keimpema, en geproduceerd door Hollands Licht.

Het verhaal

In Haantjes volgen we Mike, Daan, Ivo en Greg, een hechte vriendengroep die zich verloren voelt in de moderne wereld. Ze bevinden zich elk op hun eigen manier midden in een crisis van mannelijkheid en proberen op humoristische wijze datgene wat nog over is van hun relaties en carrières te behouden. Wij kunnen niet wachten tot we de serie kunnen bingen. De opnames zijn inmiddels begonnen, maar we moeten nog wel heel even geduld hebben voordat de serie te streamen is. Dat staat nu gepland voor 2025.

Mannen in de hoofdrol

Acteur André Dongelmans laat op Instagram weten trots te zijn dat hij deel uitmaakt van de serie. "The word is out! De serie waar ik op het ogenblik voor film gaat Haantjes heten", schrijft hij. "Ik ben opgegroeid met Gooische Vrouwen, Voetbal vrouwen en Sex and the city, en droomde er toen van ooit een serie te mogen maken met 4 gasten in de hoofdrol. En dat ik dan nu in 1 adem genoemd ga worden als deze topacteurs is niet normaal", zegt hij enthousiast. "Het voelt alsof ik op snuffelstage ben", grapt de acteur.

"De serie gaat over 4 mannen die zich moeten aanpassen aan deze veranderende wereld. Ik vermoed dat er veel mannen zullen zijn die zich hierin kunnen spiegelen. We doen ons best dit met alle respect te doen, maar t is ook een comedy", legt André uit. "Ben benieuwd wat Nederland zal vinden als dit ergens in 2025 uit zal komen. En de wereld, want t komt uit in meer dan 190 landen." Say what!

Showbizz
  • Netflix, Instagram @andredongelmans
  • Netflix