Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vrouwen met tatoeages hebben meer zelfvertrouwen

Twijfel jij nog over het nemen van een tattoo? Doen! Want uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen met tatoeages meer zel...

Vrouwen met tatoeages hebben meer zelfvertrouwen

Twijfel jij nog over het nemen van een tattoo? Doen! Want uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen met tatoeages meer zelfvertrouwen hebben dan vrouwen zonder inktplaatjes.

Plaatje vol vertrouwen

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen met vier of méér tatoeages een beduidend hoger niveau van eigenwaarde hebben dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten met minder tatoeages.

Daar tegenover staat wel dat de vrouwen met veel zelfvertrouwen ook vier keer meer dan gemiddeld zelfmoordpogingen hadden ondergaan (of eraan hadden gedacht). Volgens de onderzoekers gebruiken vrouwen hun tatoeages om hun lichaam 'terug te winnen' na periodes van onzekerheid. Tatoeages zijn om die reden bij vrouwen vaak een afsluiting van nare periodes en dus een blijk van zelfvertrouwen.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek, dat is uitgevoerd door de Texas Tech University, werd het aantal tatoeages vergeleken met de mate van zelfvertrouwen, de mate van depressie en de mate van zelfmoordpogingen (of gedachten daarover). In totaal deden er 2.395 deelnemers mee, waarvan 59% vrouw was. Het overgrote deel van de vrouwen was tussen de 18 en 20 jaar.

Lees ook: Dit is het beste lettertype voor een tattoo

Bron: Elite Daily, beeld: Pinterest