Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De ware aard achter die oranje viseitjes op de sushi

Sushi, we love it en de all you can eat ketens zijn niet meer weg te denken. Maar heb je wel eens vi...

De ware aard achter die oranje viseitjes op de sushi

Sushi, we love it en de all you can eat ketens zijn niet meer weg te denken. Maar heb je wel eens viseitjes gegeten? De meeste varianten zijn oranje en worden over bijna elke sushi gedrapeerd. Maar weet je eigenlijk wel wat deze felgekleurde pareltjes écht zijn en waar ze vandaan komen? Waarschijnlijk niet.

Vissie

Iedereen weet vast wel wat kaviaar is. Dit zijn de allerduurste viseitjes ter wereld en zijn de onbevruchte eitjes van de steur. Deze eitjes zijn zo duur omdat ze erg zeldzaam zijn. Bij een sushirestaurant kun je meestal geen kaviaar krijgen, maar bijvoorbeeld wel kuit van forel of haring. Vaak wordt beweerd dat die oranje eitjes van zalm zijn. Echter is het onmogelijk om zó veel zalmeitjes te verkrijgen voor de hoeveelheid sushi die er op het moment geproduceerd wordt. De sushi zou dan ook een stuk duurder worden als hier echte zalmeitjes voor gebruikt zouden worden.

Nep

Maar hoe kunnen al die eitjes op de sushi dan toch doen ogen naar die oranje zalmeitjes? In sommige gevallen worden er goedkope lompviseitjes gebruikt, waar oranje kleurstof aan toe wordt gevoegd. Met zwarte inktvisinkt lijken deze dan weer op kaviaar. Deze lompviseitjes zijn stukken goedkoper dan het echte werk en daarom worden deze oranje pareltjes vaak gebruikt in sushirestaurants.

Lees ook: Eet dit op je eerste date en je maakt meer kans

Bron: Culy.nl, Beeld: iStock