Je kapper wil dat je hier meteen mee stopt

We hebben allemaal wel een slechte gewoonte waaraan we ons haar telkens blootstellen. Maar er zijn een aantal slechte ge...

Lees ook

We hebben allemaal wel een slechte gewoonte waaraan we ons haar telkens blootstellen. Maar er zijn een aantal slechte gewoontes waarvan je kapper ze je metéén zou verbieden. Nooit meer doen dus! Komen ze:

STOP!

1. Stop met het borstelen van nat haar

Het borstelen van nat haar is altijd een slecht idee, omdat je haar veel kwetsbaarder is als het nat is. Als je echt niet anders kunt, kun je het best met een grove kam kammen of met een speciale borstel door je haar heen gaan.

2. Stop met het uit elkaar trekken van gespleten haarpunten

Ontzettend veel vrouwen zijn hier schuldig aan. Als je je punten uit elkaar trekt, maak je je haar alleen nog maar meer kapot, en is het moeilijker om het weer glanzend te krijgen tijdens een knipbeurt.

3. Stop met het stijlen van je haar als het nog nat is

Als je je haar aan extreme hitte blootstelt terwijl het nog nat is, frituur je als het ware je haar. Je haar kan daar flink onder gaan lijden.

4. Stop je haar niet in een staart als je gaat slapen

Als je gaat slapen met een elastiekje in je haar, kan je haar afbreken op de plekken waar het elastiekje zit. Dit komt omdat je steeds met je hoofd langs je kussen beweegt op de plek waar het elastiekje zit.

5. Stop met het gebruik van een handdoek op nat haar

We weten inmiddels dat nat haar erg kwetsbaar is. Als je je natte haar in een handdoek vouwt, kan het sneller beschadigen omdat de handdoek langs je natte haar schuurt.

Lees ook: Dít is de nieuwe haartrend waar iedereen twijfels over heeft

Bron: Look Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook