Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is volgens kappers de grootste fout die je kunt maken in de kappersstoel

Goed om te weten voor je volgende kappersbezoekje.

Kapper

Stiekem gaan wij altijd een beetje nerveus in de kappersstoel zitten. Luistert de kapper wel als je zegt dat je écht alleen de dode punten eraf wil? Probably not, maar je zal er daarna wel weer haarfijn uitzien. Hoe mooi je haar komt te zitten, heb je zelf in de hand als je hierop let…

Zithouding

We proberen bij de kapper lekker ontspannen in de stoel te gaan zitten, ondanks dat we soms rechtop moeten zitten van de kapper. Dat je je hoofd recht houdt tijdens het knippen is natuurlijk belangrijk, want je wil natuurlijk geen scheve lokken krijgen.

Maar heb jij ooit gelet op je zithouding als je in de kappersstoel zit? Vast niet, maar dit blijkt wel heel belangrijk te zijn. Je zithouding speelt namelijk een heel grote rol bij het knippen. Amerikaanse haarstylist Lacy Redway vertelt dat de kapper je haar niet goed kan knippen als je met je benen over elkaar zit.

Goede samenwerking

Ze legt uit dat je door die manier van zitten scheef op de stoel komt te zitten. Hierdoor wordt je kapsel ook scheef en dat willen we natuurlijk niet.

Oké, beentjes dus niet over elkaar. Het is beter om ze rustig naast elkaar te zetten. Op die manier kan de kapper het werk goed uitvoeren en zul jij met een tevreden blik in de spiegel kunnen kijken. Win-win!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: The Princess Diaries

Misschien ook voor jou:
Waarom je nooit foto's van celebs aan de kapper moet laten zien
Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • The Princess Diaries