Vrouw met ’tumor’ blijkt zwanger van tweeling te zijn

Wat als je te horen krijgt dat je leven voorgoed kan veranderen? Het overkwam de 39-jarige Tina Breen. Na maandenlang zi...

Lees ook

Wat als je te horen krijgt dat je leven voorgoed kan veranderen? Het overkwam de 39-jarige Tina Breen. Na maandenlang ziek te zijn, werd ze gediagnosticeerd met een tumor in haar buik. Toch bleek het later om iets héél anders te gaan…

Tumor

Niet alleen kreeg Tina te kampen met misselijkheid en gewichtstoename, ook voedselintolerantie en problemen aan haar nieren en lever gingen een rol spelen. “Ik ben naar drie dokters gegaan om erachter te komen wat er mis was.” Een paar maanden daarvoor besloot Tina een prikpil te nemen. Ze deed toentertijd een zwangerschapstest en de uitslag was negatief.

Tina begon zich steeds zieker te voelen en was wanhopig op zoek naar de oorzaak. Ze kreeg uiteindelijk te horen dat het een tumor was. Dokters dachten dat de injectie van de prikpil in aanraking was gekomen met het embryo, met als gevolg een kwaadaardig gezwel dat verwijderd moest worden.

Zwanger

“Ik smeekte de laatste dokter nogmaals te kijken wat er mis was. Als alleenstaande moeder van vier kinderen werkte ik full time en het begon mijn mentale gezondheid aan te tasten.” Pas bij de derde dokter vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Tina bleek toch zwanger te zijn. “Hij dacht dat ik vier of vijf weken zwanger was, maar ik heb helemaal geen seks gehad in die periode.” Er volgden meerdere tests en de uitkomsten waren zo laag dat het niet levensvatbaar kon zijn.

Andere wending

Toch kreeg alles een heel andere wending. Tina bleek al veel langer zwanger te zijn en zou niet één maar zelfs twee kindjes krijgen. “In 24 uur ging de zwangerschap van niet levensvatbaar naar vergevorderd én een tweeling.” Hoewel Tina al die weken haar gewone leventje had geleid, bleken beide baby’s in orde te zijn. Na 36 weken werd de tweeling via een keizersnede geboren. In korte tijd moest ze haar leven drastisch omgooien, maar Tina geniet nu volop van haar gezinnetje… Mét twee kindjes erbij!

Foto’s zie je hier.

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook