Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Meest gezochte H&M jas van dit moment

Elk jaar gaat de Zweedse modeketen H&M met een grote designer of modehuis een samenwerking aan. Vorig jaar was Balma...

Meest gezochte H&M jas van dit moment

Elk jaar gaat de Zweedse modeketen H&M met een grote designer of modehuis een samenwerking aan. Vorig jaar was Balmain een denderend succes en ook dit jaar wist het Japanse label Kenzo uit te pakken. Toch is het Centraal Museum in Utrecht op zoek naar een bijzondere creatie uit de collectie van Maison Martin Margiela uit 2012.

Dekbedjas

Het museum is drastisch op zoek naar de dekbedjas uit de collectie. In 1999 werd er al een couture variant gemaakt van de jas die volledig van dekbedden is gemaakt, maar ook het exemplaar uit de H&M-collectie draagt dezelfde snit en stijl als het origineel. Het museum uit Utrecht wil de jas graag hebben voor een speciale modetentoonstelling waar onder andere confectie-ontwerpen van grote designers te zien zullen zijn.

Zomer 2017

De tentoonstelling zal volgend jaar zomer plaatsvinden, dus heel veel tijd heeft modeconservator Ninke Bloemberg niet meer. Heb je de jas destijds gescoord of ken je iemand anders die de creatie in zijn kast heeft hangen? Dit is de kans om je pronkstuk in een museum te zien hangen. Wie wil dat nou niet?

Lees ook: 5 Geheime H&M-items waar bloggers in gespot worden

Bron: Metronieuws Beeld: YouTube, Getty