Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Het geheim van gelukkige koppels

Zie jij op je tijdlijn ook regelmatig een power couple voorbijkomen dat letterlijk op elk moment van de dag een update o...

Het geheim van gelukkige koppels

Zie jij op je tijdlijn ook regelmatig een power couple voorbijkomen dat letterlijk op elk moment van de dag een update over hun relatie geeft? Je weet precies waar en wanneer ze uiteten gaan, wanneer hun jubileum is en wat ze elkaar cadeau geven. Ze lijken het gelukkigste stel van de wereld. Maar is dit ook wel zo? Onderzoek heeft aangetoond dat de mate waarin je écht gelukkig bent samenhangt met de hoeveelheid die je post. In fact, volgens Blendle zou je juist een veel gelukkigere relatie hebben als je minder met de rest van de wereld deelt, en wel om deze redenen:

Happy

1. Gelukkige koppels hebben niets te bewijzen

Mensen die niet helemaal gelukkig zijn met hun relatie, houden graag de schijn op via social media. Alleen al het feit dat ze zo vaak de drang voelen om iets te posten, laat al zien dat ze eigenlijk minder gelukkiger zijn dan ze doen geloven.

2. Zo blijkt ook uit onderzoek

In verschillende onderzoeken wordt depressie gekoppeld aan overmatig posten op social media. Als je lekker in je vel zit en echt gelukkig bent met je relatie, zou je niet de behoefte hebben om echt álles te delen.

3. Ze hebben geen bevestiging uit likes en reacties nodig

Koppels die gelukkig zijn hebben genoeg aan elkaar en weten wel dat het goed zit. Daar hebben ze geen bevestiging van buitenaf voor nodig.

4. Gelukkige koppels vergeten simpelweg foto’s te maken

Ze worden zo opgenomen in dat moment van samenzijn, dat het nog wel eens voorkomt dat ze gewoon vergeten om foto's te maken. Gelukkige koppels zijn vooral met elkaar bezig en dan komt er nauwelijks een telefoon aan te pas. En als je echt geniet van het samenzijn, dan zou een update op social media het laatste zijn waar je over nadenkt.

Maar natuurlijk is er niks mis mee om af en toe dat bijzondere momentje te delen en aan de buitenwereld te laten zien hoe gelukkig je nou écht bent.Bron: Marie Claire, Beeld: iStock