Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít zijn de voordelen van een ice facial

Good to know!

skincare ijs

Je hebt het vast wel eens op Instagram en TikTok voorbij zien komen: ice facials. Naast het nemen van ijsbaden, doen nu ook een groot aantal mensen hun gezicht in een bak met ijswater voor dat o zo geliefde perzikhuidje. Maar wat doet deze methode nu precies en werkt het echt zo goed?

Fabeltjes

Je hebt vast wel eens gehoord of gelezen dat ijs je rimpels zou verminderen en wallen zou weghalen. Spoiler-alert: dit is niet waar! Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat ijs hiervoor het middel is. Helaas is ijs dus geen vervanging voor botox en fillers...

Wel kan het koelen van de onderogen, de zwelling van de wallen verminderen. Een keer geen goed nachtrust gehad? Leg 's avonds een set lepels in de vriezer. Doe de lepels 's ochtends onder je ogen en je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Eye rollers en eye patches zou je daarom ook het best in de koelkast kunnen bewaren. Deze verkoelen, maar bieden ook nog eens hydratatie!

Voordelen

Waar ijs wél bij kan helpen, is het verminderen van ontstekingen. Ice packs worden niet voor niets gebruikt bij kneuzingen en ontstekingen. Om dezelfde reden kan ijs ook helpen bij acne. Het zijn immers kleine onderhuidse ontstekingen. Oók helpt het bij het weghalen van dode huidcellen. Hierdoor verstoppen de poriën minder snel. Het gebruiken van ijs op je gezicht laat ook nog eens je poriën kleiner lijken! Zo lijkt je huid gladder en zit je make-up beter.

Mentale gesteldheid

Een koude douche nemen wordt steeds vaker gedaan. Wij begrijpen dat het nemen van zo'n douche onaangenaam kan zijn, maar probeer het eens in de laatste minuten van je douche sessie. Het nemen van een te warme douche, droogt je huid uit. Onderzoek heeft aangetoond dat het dagelijks nemen van een koude douche ook helpt bij depressie. De receptoren op je huid die de kou voelen, sturen prikkels naar de hersenen. Hierdoor gaat het brein actiever en beter werken. Dagelijks ijs over je gezicht heeft misschien hetzelfde effect. Worth a try!

Beauty
  • Ze.nl
  • Adobe Stock