Tv-kijkers houden het niet droog bij nieuwe programma Yolanthe

Na jaren vol voorbereiding was gisteren dan eindelijk de eerste aflevering van het programma Reunited. Het programma waa...

Lees ook

Na jaren vol voorbereiding was gisteren dan eindelijk de eerste aflevering van het programma Reunited. Het programma waarbij Yolanthe Sneijder-Cabau mensen na lange tijd weer bij elkaar brengt en waar je niet naar kan kijken zonder een pakje tissues naast je te hebben liggen.

Oprecht

De aflevering wist gisteren maar liefst 982.000 mensen naar het programma te laten kijken en daarmee wist het op de tiende plaats van best bekeken uitzendingen te komen. Het programma waarbij de 31-jarige presentatrice alles op alles zet om mensen weer bij elkaar te brengen, die door adoptie, oorlog, gevangenis of ziekte lange tijd van elkaar gescheiden zijn. Eerder liet Yolanthe al weten dat ze goed begrijpt wat de mensen uit haar programma meemaken. “Ik heb vroeger een aantal jaren zonder mijn vader geleefd en ben uiteindelijk herenigd met hem. Dus ik weet hoe het is om te leven zonder iemand waar je heel erg van houdt”. Ook vond ze het soms lastig om haar eigen emoties in bedwang te houden. “Je bent tien dagen met die mensen in het buitenland, dat creëert al heel snel een hele hechte band. Die mensen hebben met mij hun hele leven gedeeld. Het moment dat ze herenigd worden is een van de meest intense momenten van hun leven, waar ik dan getuige van ben. Ze geven zichzelf helemaal bloot”.

Emotioneel

Vooral het verhaal van broertjes Ryan en Rashid maakte veel indruk. De 32-jarige Ryan heeft zijn broertje Rachid al 26 jaar niet gezien. 26 jaar geleden waren de jongens betrokken bij een auto-ongeluk. Hun moeder haalde het tragische ongeluk niet en ook hun andere broertje, Rafik, overleed niet veel later. Hoewel ze alleen elkaar nog hebben, leven ze al jaren gescheiden van elkaar. Zo ging Ryan na het ongeluk naar familie in Nederland en Rachid trok in bij zijn stiefvader op Aruba. Nu is Ryan na lange tijd terug op Aruba om zijn broertje weer in zijn armen te sluiten. Een gebeurtenis die veel bij de kijkers losmaakt.

Lees ook: Yolanthe doet boekje open over Cabau familieruzie

Bron: AD Beeld: Twitter, ANP

Laatste nieuws

Zie ook