ZARA enorm onder vuur door ‘minirok’

Het item uit de nieuwe collectie schiet bij velen duidelijk in het verkeerde keelgat...

Lees ook

Wanneer je gaat winkelen in de grote winkelstraten van Nederland, is het maar moeilijk om de Spaanse winkelketen ZARA over te slaan. Laat staan dat je er zonder een tasje of twee naar buiten kan lopen. Maar hoe populair het merk bij de meesten ook is: ZARA ligt nu onwijs onder vuur door een 'minirok' uit de nieuwe collectie.

Lungi

Waar de meesten staan te jubelen als er op dinsdagochtend weer nieuwe items aan de collectie zijn toegevoegd, zijn een aantal fans van het merk totaal niet te spreken over de onderstaande bruine rok.

De rok zou volgens hen namelijk een exacte kopie zijn van een 'lungi', een traditioneel kledingstuk dat vooral door mannen in onder andere landen als Sri Lanka, India, Bangladesh en Pakistan wordt gedragen.

Reacties

ZARA krijgt het op social media dan ook flink te verduren. "Werkelijke iedere Indiër ziet binnen twee minuten wat het probleem met dit is". Vooral het feit dat de lungi door ZARA beschreven wordt als een 'minirok', schiet bij vele Twitteraars in het verkeerde keelgat. Om nog maar te zwijgen over de reacties die het prijskaartje van 70 euro teweegbrengt…

Lees ook: ZARA klanten in shock na berichten in kledingstukken

Bron: Cosmopolitan USA Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook