slogan

Expeditie Robinsons Frank reageert op heftige kritiek

Het 20e seizoen van Expeditie Robinson was er een vol gekonkel en bondjes. Aan de vooravond van de grande finale blikt Grazia terug met drie Robinson-mannen die het spel ieder op hun eigen manier speelden. Waaronder radio-dj Frank van der Lende.

Thuisfront

Frank besloot zelf uit de expeditie te stappen, omdat hij er naar eigen zeggen helemaal klaar mee was. Ook miste hij het thuisfront en dan met name zijn verloofde. 

“Sinds ik niet meer in de uitzendingen ben, zit ik met een veel geruster hart te kijken. Toen ik er nog wel in zat, maakte ik me op zondagochtend al druk over wat er die avond uitgezonden zou zijn. Van wat er is gebeurd, zie je maar een twintigste op tv en je weet niet wat. Ik had daar stress van. Ik sliep na een aflevering ook niet goed. De dingen die gezegd waren, speelden nog in mijn hoofd. Nu kijk ik met plezier en veel meer als een gewone kijker.”

Lees ook: Expeditie Robinson-kandidaten krijgen doodsbedreigingen

Als je haar maar goed zit

Toch kreeg hij ook te maken met kritiek. Natuurlijk om zijn vrijwillige exit uit het programma, maar ook om zijn spraakmakende coupe op het eiland. 

“Ik maakte me het meest zorgen over mijn haar. Dat ik het wekenlang niet kon wassen, was niet eens zo erg. Maar ik was wel bang voor klitten die er niet meer uit zouden gaan en dat ik mijn haar af zou moeten knippen. Ik heb het al wel tien jaar zo lang, en het is me ook veel waard dat dat zo blijft. Vandaar die vlechten. Daar heb ik wel veel kritiek op gehad, maar er zijn gelukkig ook mensen die het wel mooi vonden. Ik draag ze soms nog steeds."

En laten we eerlijk zijn: het allerbelangrijkste is dat je het zelf mooi vindt!

Tekst: Constance van Amstel | Beeld: Expeditie Robinson

 

 


,