slogan

Bizar GTST verzoek voor acteur Alkan Çöklü

Alkan Çöklü is al twee jaar te zien in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden met zijn rol als Amir. De acteur kreeg alleen voor de start van zijn nieuwe carrière een bijzonder verzoek opgelegd...

Accent

Alkan vond het geweldig dat hij werd gevraagd voor een rol in GTST, maar het scheelde weinig of hij had het aanbod toch geweigerd. EndemolShine wilde namelijk dat Amir een accent had. "Hij zou gebrekkig Nederlands spreken. Ik heb gezegd: in het verhaal woont hij hier al vier jaar, hij is een arts, een intelligente man, dan praat hij echt niet meer met een accent. Ik besloot voor mezelf: als ik deze rol zo moet spelen, doe ik het niet'', vertelt hij in een interview met de Volkskrant.

Lees ook: Ophef over nieuwe jaarlijkse castfoto GTST

Vluchteling

Gelukkig mocht hij uiteindelijk de rol van Amir vertolken zónder accent, iets waar hij heel blij mee is omdat hij graag bijdraagt aan het beeld dat mensen van vluchtelingen hebben. "In het begin waren er meningsverschillen over de aanwezigheid van een vluchteling in GTST: ingezonden brieven in kranten, kijkers die daar in hun soap niet mee wilden worden lastiggevallen. Ik heb het hopelijk bespreekbaarder gemaakt. Goede Tijden is zo’n anker op de Nederlandse televisie, het is zo’n monument."

Bron: Glamour Beeld: BSR


,