slogan

Waar je Vaseline allemaal voor kunt gebruiken

Heb jij ook standaard een pot Vaseline in huis staan? En dacht je die alleen maar te kunnen gebruiken voor zijdezachte lippen? Wrong! Dat potje biedt namelijk een uitkomst voor nog veel meer dingen. Benieuwd geworden? Hieronder 9 dingen waarvan je niet wist dat Vaseline de oplossing was.

Lees ook: Waar het lipje van een blikje frisdrank echt voor bedoeld is

Tips & tricks

1. Hulpmiddel bij het verven van je haar
Verf jij je haar zonder professionele hulp? Smeer een beetje Vaseline langs je haarlijn, om te voorkomen dat de verf ook op je voorhoofd blijft zitten.

2. Langer genieten van je parfum
Wil je je parfum de hele dag blijven ruiken? Vaseline is the key! Smeer wat Vaseline op de plek waar jij je parfum gaat sprayen en tadaaa! Kun jij extra lang genieten van je geurtje!

3. Mooie wenkbrauwen
Wil je mooie wenkbrauwen? Doop een wimpelborsteltje in de Vaselinepot, borstel je wenkbrauwen ermee en gegarandeerd dat jouw wenkbrauwen de hele dag mooi in model blijven zitten.

4. Smokey eye
Wie heeft gezegd dat je een smokey eye alleen met oogschaduw kunt creëren? Breng met oogpotlood een zwart lijntje op je ooglid aan en smeer dit zachtjes uit met een vinger die je in de Vaseline hebt gedoopt.

5. Lippenstiftvlekken
Blijft je lippenstift vaak op je tanden zitten? Smeer ze lichtjes in met Vaseline, en nooit meer zul jij een vlekje zien.

6. Vastzittende sieraden
Zit je ring te strak om je vinger en krijg je ‘m niet meer los? Vaseline to the rescue! 

7. Kaarsvet tegengaan
Smeer een kaarsenhouder met vaseline in, om te voorkomen dat het kaarsvet vast blijft zitten.

8. Highlighter
Wait what? Ja, écht! Smeer een dun laagje Vaseline op je jukbeenderen voor een natuurlijke glans.

9. Blaren vermijden
Wil je na een wandeling liever niet met blaren blijven zitten? Smeer dan voordat je aan de wandeling begint wat vaseline op je hielen. Dat vermindert de wrijving en maakt de kans op blaren kleiner.

Beeld: iStock


,