slogan

Trend alert: je kunt nu lipstick laten tatoeëren

Cosmetisch tatoeëren wordt steeds populairder. Mensen laten hun wenkbrauwen microbladen, tatoeëren eyeliner of nemen zelfs permanente concealer. Handig, als je net dat extraatje wilt zonder tijd te besteden aan je make-up routine.

Populair

En dit is juist de reden dat ook permanente lippenstift viraal gaat. Nu hebben we het niet over knalrood of een andere onnatuurlijke lipkleur, maar over een natuurlijke zachtroze tint. Je lippen laten tatoeëren voegt definitie toe, brengt wat extra kleur aan en maakt de lippen symmetrisch. Influencers zijn dan ook hooked.

Celebrity huidspecialist en permanente make-up artist Lesley Wilks legt uit dat de hedendaagse technieken onwijs geavanceerd zijn en je zelf bepaalt hoe je lippen er uit komen te zien. “Het gespecialiseerde kleurpigment wordt zorgvuldig in de huid aangebracht. Er worden ultrafijne naalden gebruikt waardoor we heel precies kunnen zijn.”

Lees ook: Dit is waarom Meghan Markle nooit rode lippenstift draagt

Methodes

Er zijn verschillende methodes, maar Lesley raadt de lip blush-methode aan. “Het heeft een veel mooiere afwerking en geeft een zachtere look dan andere behandelingen. ”Lip blushing is bedoeld om verloren of vervaagd pigment te vervangen. Je kiest zelf de kleur en krijgt advies van de specialist, over de toon die het best bij je lippen past. Als je een favoriete lippenstift hebt kun je deze meenemen als voorbeeld.

En voor de pijn hoef je niet bang te zijn, als we Lesley moeten geloven. “Mijn klanten zeggen altijd dat het veel minder pijn deed dan ze van te voren dachten. ”Het kan wat ruw aanvoelen, maar permanente make-up is niet zo agressief als een normale tattoo.

Afhankelijk van de behandeling kan een lip tattoo één tot drie jaar blijven zitten. Het pigment zal op natuurlijke wijze vervagen. Er wordt aangeraden om elke zes tot twaalf maanden een afspraak te maken voor een touch up.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AT YOUR BROW SERVICE ✨ (@amy.jean.brow.agency) op

Bron: Marie Claire Beeld: BSR, Instagram


,