Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

EMIDJ-Jacomien over cosmetische ingrepen: 'Ik heb nooit iets aan mezelf laten doen'

Toch zegt ze nooit nooit als het over botox gaat.

We kunnen er inmiddels niet meer omheen, maar menig dame heeft wel iets van een cosmetische ingreep gedaan in het nieuwe seizoen van Echte Meisjes in de Jungle. Which is totally fine! Ook Urker Jacomien verbaasde zich over haar mede-kandidaten, zo vertelt ze aan De Telegraaf. Zo was zij zowat de enige die geen heftige ingrepen aan haar lichaam heeft laten doen.

Cosmetische ingrepen

"Tegenwoordig slaan mensen echt door met al die cosmetische ingrepen en dat vind ik zonde", vertelt de blondine. "Ik krijg veel berichtjes in mijn inbox op Instagram over mijn gebit: mensen vragen allemaal waar ik mijn tanden heb laten doen! Maar ik heb nooit iets aan mezelf laten doen. Gewoon poetsen en niet roken."

Toch weet de Urker nog niet of ze de botox haar hele leven zal laten staan. "Misschien dat ik ooit botox zou nemen", geeft ze toe. "Maar alles met mate. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten hoor, maar ik houd niet van dat opgepompte. Iedereen gaat zo op elkaar lijken. Ook in de jungle ging het vaak over ons uiterlijk en dan zei ik altijd: 'Jullie zijn gewoon mooi van binnen.' Ik hoop dat mijn kinderen net zoals ik dicht bij zichzelf zullen blijven, maar daar maak ik me wel zorgen over." Vroeger was het allemaal anders volgens Jacomien. "Als wij vroeger foto's terugkeken, maakte het niet uit hoe je erop stond, maar de nieuwe generatie heeft een fotoboek vol perfecte foto's. Dus daardoor streef je uiteindelijk ook naar perfectie, naar hoe je eruit ziet met een filter eroverheen", aldus de blondine. Enne, she's totally right!

Eerdere kritiek

Al eerder kreeg Jacomien heel wat kritiek over zich heen omdat niet alle kijkers snapten waarom de Urker meedeed aan het programma. Zo kreeg de blondine talloze opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. “Echt niks voor haar. Wat dom dat zij dat doet. Wat heeft zij daar te zoeken? Ze doet alles voor het geld. Zonde Jacomien.” Zelf snapte Jacomien niet dat mensen kritiek hebben op haar deelname.

Ze besloot recent dan ook te reageren op de kritiek. “Ten eerste is het leven een avontuur en ik ben er niet vies van om andere delen van de wereld te zien”, schreef ze op haar Instagram. “En daarnaast is dit een kans die niet veel mensen krijgen. Met zo’n leuke groep mensen naar Suriname. Nieuwe vriendinnen maken. Verhalen voor later in het verzorgingstehuis als we oud en verrimpeld zijn. Toen ik hiervoor werd benaderd ging dat natuurlijk niet over een nacht ijs. Daar heb ik eerst over nagedacht. Ik heb het met mijn kinderen besproken. Met mijn moeder. En toen uiteindelijk alle neuzen goed stonden heb ik ermee ingestemd.” You go girl!

Bron: De Telegraaf, Love Reality, Grazia archief | Videoland (Jasper Suyk/Rob Jacobs)