Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bertrie Wierenga vindt zoenscènes van vriend Dorian Bindels maar niks

'Ik zet dan de tv uit'

Bertrie Wieringa vindt zoenscenes vriend Dorian Bindels maar niks

Trouwe kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn ongetwijfeld bekend met de relatie van Bertrie Wierenga en Dorian Bindels. In het dagelijks leven, welteverstaan! In Rooijakker over de Vloer vertellen de twee openhartig over hun relatie, acteerwerk en romantische scènes.

Langzame groeiende liefde

Een aantal jaar geleden leerden de twee elkaar kennen op de set van GTST, waar ze elkaars schoonzus en zwager speelden. Er was geen sprake van liefde op het eerste gezicht. Hoewel Dorian Bertrie meteen aantrekkelijk vond, was die typische liefdesspanning ver te zoeken. "Hij is eigenlijk niet mijn type, het was gewoon niks," vertelt Bertrie eerlijk aan Art Rooijakkers.

Dorian denkt er hetzelfde over. "Ze keek door mij heen en dat vond ik een beetje spannend", voegt hij eraan toe. Maar ondanks de opstartproblemen vielen de twee uiteindelijk toch voor elkaar. En dat bleek geen kortstondige liefde te zijn. Sterker nog, inmiddels is het stel al vier jaar samen én verwachten ze hun eerste kindje. Ahw!

Romantische scenes

In de GTST-kleedkamer van de actrice kijkt Art naar schattige foto's en liefdesbriefjes van Dorian aan zijn Bertrie. Ontzettend gelukkig zijn ze samen, bevestigt Bertrie. Maar als acteren je beroep is, weet je dat er soms ook romantische scènes de revue passeren. En dat houdt in dat er ook met anderen gezoend moet worden. Wat ze daarvan vindt? "Het is je vak, dus je weet een beetje hoe dat in elkaar zit en dat het heel technisch is," legt ze uit. "Je weet dat er een camera op je snufferd staat en dat er geen kans is voor romantiek binnen die scène, omdat je gewoon aan het werk bent en technisch bezig bent," gaat Bertrie verder.

Maar ondanks dat ze er professioneel naar kan kijken, vindt Bertrie het allesbehalve leuk om Dorian met een ander te zien zoenen. "Dat gaat me dan net wat te ver. Dan zou ik wel de tv uitzetten, ja," legt ze uit. Dat begrijpen we maar al te goed.

Showbizz
  • RTL Boulevard, Rooijakkers over de Vloer, Libelle
  • NL Beeld