Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ah oh: dit zijn de grootste red flags op datingapps

Good to know!

datingapps

Iemand die ineens niets meer van zich laat horen, veel te bezitterig is of onvriendelijke taal uitslaat: allemaal tekenen dat je het beter af kunt kappen. Diegene is dan obviously niet de juiste persoon voor jou. Maar ook vóórdat je iemand goed en wel hebt ontmoet, kunnen er zich al tekenen voordoen dat je beter niet met iemand op date kunt gaan.

Ready to mingle

Ben je single en loop je de liefde van je leven maar niet tegen het lijf in de supermarkt? Dan is een dating app dé uitkomst. Vanaf de bank lekker swipen en gesprekken voeren met potentiële liefdespartners is tegenwoordig heel normaal. Al moet je wel een beetje uitkijken wie je aan de digitale haak slaat. Daarom: vier red flags in de wondere wereld van datingapps!

Déze zin

Als iemand de zin 'hier om plezier te hebben' op z'n profiel heeft staan, betekent dat vaak maar één ding. Tenzij jij ook voor datgeen – wink wink – op het platform zit, is de kans klein dat dit de match is voor jou. Potentiële lovers die dit in hun bio hebben staan, geven namelijk meteen de subtiele hint dat ze niks serieus zoeken. Je kunt het maar beter weten!

Spannende kiekjes vragen

In lijn met bovenstaande, is het vragen naar bepaalde foto's of intieme vragen stellen nog een teken dat je wellicht beide andere verwachtingen hebt. Iemand die jouw Snapchat wil bemachtigen voordat jullie überhaupt een normaal woord hebben gewisseld? Next!

Een vaag profiel

Uit onderzoek uitgevoerd door Shane Co, bleek dat je gemiddeld zo'n 4.000 keer geswiped moet hebben voordat je een partner vindt. Niet geheel overbodig dus dat iemand een duidelijke foto van zichzelf op zijn profiel heeft staan, waar door jij gelijk weet: yes or no. Als iemand zijn profiel extreem vaag ingevuld is, of slechte en onduidelijke foto’s heeft met weinig persoonlijke informatie, moet je oppassen dat het geen fake profiel is. Een vaag profiel is zo'n beetje de grootste red flag als je het ons vraagt!

In a hurry

Er is één specifiek ding waar gebruikers van datingapps zich massaal aan ergeren: genegeerd worden. Want zeg nou zelf, hoe irritant is het als je denkt een leuk gesprek aan te gaan met iemand, maar diegene amper wat van zich laat horen? Héél vervelend, maar het tegenovergestelde is even worse. De laatste red flag is dan ook: veel te snel willen gaan.

Als je hebt gevoel hebt dat iemand direct in een relatie wil jumpen, is dat niet alleen een enorme rode vlag, maar ook zorgwekkend. Als iemand echt iets serieus op wil bouwen, begrijpt diegene dat zoeits tijd kost. Nog even doorswipen dus!

Lifestyle
  • Girlscene
  • Selling Sunset