Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Swipen maar: dit zijn de populairste dating apps du moment

Hier heb je de meeste kans om de liefde van je leven tegen te komen.

Ben je single en loop je de liefde van je leven maar niet tegen het lijf in de supermarkt? Dan is een dating app dé uitkomst. Vanaf de bank lekker swipen en gesprekken voeren met potentiële liefdespartners is tegenwoordig heel normaal. Inmiddels is Tinder al lang niet meer de enige dating app en is er voor iedereen wel iets. Wij zetten de populairste dating apps du moment op een rijtje.

Happn

Op Happn draait het niet alleen om oppervlakkig naar links of rechts swipen op basis van iemand foto's, maar om échte ontmoetingen. Op deze app zie je namelijk potentiële matches op basis van je locatie. Dus stel je voor: je bent op een festival, ziet daar iemand die je leuk vindt, maar je durft geen move te maken. No worries. Met Happn zie je gewoon wie er allemaal in de buurt waren op dat moment. En geloof ons, door jullie gezamenlijke ervaring wordt het maken van een connectie een eitje.

Breeze

Op Breeze voer je geen eindeloze gesprekken, maar onderneem je meteen actie. Zodra je een match hebt, is het tijd om een datumprikker in te vullen voor jawel: de eerste date. Jij kiest de data die voor jou werken, en Breeze fixt de rest. Locatie, tijd, alles wordt voor je geregeld. En het beste van alles? Ze checken ook of mensen echt zijn voordat je met ze op date gaat. Dus geen catfishes of rare verrassingen als je eenmaal op locatie bent. Daarnaast zijn alle restaurants waar je naartoe gaat partners van Breeze. Dus als er toch iets misgaat of je komt onverhoopt in een onveilige situatie terecht, grijpen zij meteen in.

Tinder

Een dating app die in dit lijstje ook zeker niet vergeten mag worden, is Tinder. Nog altijd ontstaan hier meer relaties dan je denkt. De kracht van Tinder zit 'm in het simpele van gewoon naar links of rechts swipen. Het lijkt wellicht een beetje saai vergeleken met al die flashy nieuwe apps, maar feit blijft dat Tinder er wel als eerste bij was. Daarnaast is het makkelijke gebruik van de app voor veel mensen juist fijn. En de hele fanatieke swipers kunnen ook nog een abonnement nemen voor extra matches. Ideaal, toch?

Hinge

De slogan van Hinge luidt: 'De datingapp die ontworpen is om verwijderd te worden'. Met andere woorden: de makers beloven dat je zo snel iemand vindt, dat je de app niet meer nodig hebt. Het algoritme van deze app is zo ingesteld, dat je alleen mensen te zien krijgt die écht goed bij je passen. Veel mensen hebben de app daarom niet zo lang; vaak gaat de derde match al door naar een tweede, derde, vierde date. Mensen trouwen zelfs na een goede match te hebben gevonden op Hinge! Op zoek naar iets serieus? Dan is Hinge de plek waar je moet zijn.

Bumble

Op Bumble draait het om connecties, of het nu gaat om liefde of vriendschap. De app heeft een unieke feature die je nergens anders vindt. Bij matches tussen mensen van verschillende geslachten moet de vrouw als eerste een berichtje sturen binnen 24 uur, anders is de match weg. Zo moedigt Bumble vrouwen aan om de eerste stap te zetten. Bij matches van hetzelfde geslacht kan iedereen het eerste bericht sturen, maar dan moet de ander binnen 24 uur reageren.

Fruitz

Bij Fruitz werkt het allemaal nét een beetje anders. Je kiest hier namelijk een vrucht uit die past bij wat je zoekt. Een perzik voor een one night stand, watermeloen voor friends with benefits, kersen voor de ware liefde en druif voor een leuke date en misschien meer. Zo weet je meteen waar de ander naar op zoek is en voorkom je nutteloze matches.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Ze.nl | Beeld: Emily in Paris (Netflix)